AcasăPoliticaCe spune vicepremierul Grindeanu despre varianta COMASĂRII ALEGERILOR: „Am semne de întrebare...

Ce spune vicepremierul Grindeanu despre varianta COMASĂRII ALEGERILOR: „Am semne de întrebare că ar fi…” – VIDEO

Unul dintre subiectele despre care se discută adesea, în ultima perioadă, în spațiul public îl reprezintă cel al eventualității comasării alegerilor de anul viitor.

Vicepremierul Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD, a făcut, miercuri, precizări pe tema variantei privind comasarea alegerilor, în contextul în care în 2024 sunt programate mai multe rânduri de alegeri, inclusiv localele și prezidențialele.

Social-democratul a declarat, miercuri, de la Caracal, că în momentul de față are semne de întrebare că un astfel de demers ar fi constituțional.

Grindeanu: La finalul anului 2024 o să fim cam sătui de pus ştampile

„În acest moment, eu am semne de întrebare că ar fi constituţional, dar nu sunt un specialist în drept constituţional, din contră, nu vreau să mă pronunţ. Nu e o decizie luată”, a declarat Grindeanu.

Vicepremierul de la PSD a adus în discuție faptul că anul 2024 este un an în care vom avea multe rânduri de alegeri.

Vom avea europarlamentare, locale, generale şi prezidenţiale. Eu cred că la finalul anului 2024 o să fim cam sătui, aşa, de pus ştampile şi atunci orice lucru care ar duce la o anumită simplificare, atâta vreme cât respectă legea, eu cred că este binevenit”, a mai punctat Grindeanu.

Ce spunea, recent, Klaus Iohannis

Săptămâna trecută, în 13 aprilie mai exact, președintele Klaus Iohannis fusese întrebat, la Constanța, cum vede posibilitatea de comasare a alegerilor și dacă este constituțională o astfel de variantă.

Comasarea alegerilor se discută în partide, este o variantă care este posibilă, este posibilă constituțional, însă nu este posibil să aducem parlamentarele mai aproape. Este însă posibil să fie amânate localele. Dacă asta este o soluție sau nu, vom vedea pe parcurs. Au existat prime discuții la nivelul Coaliției, încă se evaluează dacă aduce ceva – dacă n-aduce nimic, nici pentru cetățean, nici pentru partide, nu trebuie făcut”, a precizat în primă fază șeful statului.

„În mod normal, în România, în anul viitor, în 2024, am avea cam multe alegeri. Este o realitate. În primăvară ar fi europarlamentare, toamna devreme ar fi locale, toamna târziu ar fi parlamentare și toamna, și mai târziu, ar fi prezidențiale. Ori patru rânduri de alegeri complicate într-un singur an sunt problematice. Vă dați seama că, începând din această toamnă până la sfârșitul anului viitor ne-am afla permanent într-o competiție electorală, cu campanii electorale, cu certuri la televizor, pe rețele sociale. (…) Deci, un temei pentru discuție există, dar încă nu există o decizie luată”, a mai spus Iohannis.

author avatar
Andrei Coman
217 afisari

2 COMENTARII

  1. La ce bun să faci alegeri dacă ăia de la bruxelles te conduc!…cheltui banii de pomană!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger