AcasăPoliticaRareș Bogdan, despre varianta Geoană - candidatul PNL la prezidențiale: „O bombiță”/Replica...

Rareș Bogdan, despre varianta Geoană – candidatul PNL la prezidențiale: „O bombiță”/Replica de 10 a lui Mihai Tudose

(sursa foto: Rares Bogdan/Facebook)

E an electoral, urmează să aibă loc în 2024 mai multe rânduri de alegeri, așa că apar tot felul de scenarii cu privire la numele candidaților cu care partidele vor intra în cursa electorală.

UPDATE: Europarlamentarul Mihai Tudose, şeful campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare, îi dă replica pe Facebook, liberalului Rareş Bogdan, în contextul disputei pe tema reacţiei PNL faţă de protestele agricultorilor, spunând că eurodeputaţii PNL au votat pentru reducerea drastică şi obligatorie a folosirii pesticidelor, propunere care risca să arunce în aer agricultura şi securitatea alimentară din România şi ţările estice, propunerea fiind respinsă în PE şi cu votul PSD.

Și asta după ce Rareş Bogdan a afirmat că europarlamentarii liberali au luptat la Bruxelles pentru agricultorii care protestează de mai mult timp în România. „Eu “de la bufet” am votat în favoarea României şi a agricultorilor români! Ei nu!!!”, a replicat acesta, mesajul fiindu-i destinat în principal lui Rareş Bogdan, care l-a acuzat ironic că era ”la bufet” în timp ce europarlamentarii liberali apărau drepturile agricultorilor români. „Şi rămâne şi întrebarea iniţială: unde aţi fost două săptămâni? Că’ nu v-a văzut nimeni”, concluzionează Tudose în postarea „botezată” „Oja galbenă peste unghiile negre”.

„Oja galbenă peste unghiile negre

Vineri, la un post TV, mi-am manifestat mâhnirea referitor la comportamentul “colegilor” de guvernare… În frunte cu neînfricatul lor lider… care a/au ales să dispară în ceață pe durata protestelor transportatorilor și agricultorilor.

În antiteză cu modul în care Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a manifestat anul trecut la greva cadrelor didactice. Ciolacu fiind atunci prezent, lângă premierul Ciucă, la toate negocierile/întâlnirile cu protestatarii. Asumând rolul de aliat/partener de guvernare…..
A doua zi după declarația mea a venit “replica” pnl-istă prin Rareș Bogdan. Acesta a lămurit

lucrurile: Ciucă nu a fost lângă Ciolacu, dar doi colegi europarlamentari pnl se luptau pe la Bruxelles pentru agricultori!Iar eu nu aveam de unde să știu pentru că eram “la bufet”! Nu-i așa că ne-a lămurit?!?”, a scris Tudose, luni, 22 ianuarie.

Tudose: „Am să fac publică ultima ispravă galbenă”

Și nu sunt singurele aspecte pe care a ales să le facă publice fostul premier PSD Tudose, actualmente europarlamentar.

„Ei bine, dacă tot îl mănâncă (pielea), am să fac publică ultima ispravă galbenă în ceea ce privește “cum se luptă la Bruxelles colegii galbeni pentru agricultori”! Nu a precizat Rareș Bogdan pentru agricultorii din ce țară se luptă ei, dar dacă e luptă… amănuntele nu mai contează!

Votul recent privind reducerea drastică și obligatorie a folosirii pesticidelor. Pentru propunerea care risca să arunce în aer agricultura și securitatea alimentară din România și țările estice au votat eurodeputații PNL.

Pentru respingerea propunerii aberante, formulate de o ecologistă germană, am votat 299 de europarlamentari, inclusiv reprezentanții PSD. Rezultatul fiind căderea la vot a propunerii respective!

Tudose: „Eu “de la bufet” am votat în favoarea României și a agricultorilor români!”

După cum se poate vedea (voturile prezentate la sfârșit), eu “de la bufet” am votat în favoarea României și a agricultorilor români! Ei nu!!!

Și rămâne și întrebarea inițială: unde ați fost două săptămâni?

Că’ nu v-a văzut nimeni…”, a conchis Mighai Tudose, în postarea de luni, de pe Facebook, în care atașează și un link spre textul raportului, amendamentele, dezbaterile și rezoluția adoptată, dar și o imaginie din care să reiasă cum au votat PSD și PNL.


În tot acest context, prim-vicepreşedintele Partidului Național Liberal a fost întrebat despre o posibilă candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale din partea PNL. Variantă pe care Rareș Bogdan a exclus-o cât se poate de clar.

Prim-vicepreşedintele PNL a exclus, duminică seară, 21 ianuarie, scenariul în care Mircea Geoană ar putea fi candidatul PNL la alegerile prezidenţiale.

Rareș Bogdan a spus că PNL va avea propriul candidat, din interiorul partidului, pentru această funcție.

Rareș Bogdan: „E un scenariu tip bombiţă”

sursa foto: captură video Prima News

„Exclus. E un scenariu tip bombiţă, aruncat doar pentru… tip petardă, strict pentru frumuseţea discuţiilor. Exclus: domnul Geoană a fost candidatul PSD. Noi ne-am bătut cu domnul Geoană prin jumătate din partid şi e exclus ca domnul Geoană să fie candidatul PNL la preşedinţia României. Al PSD nu ştiu”, a declarat Rareş Bogdan, duminică seară, la Prima News, răspunzând unei întrebări în această privință.

Mai mult, prim-vicepreşedintele partidului condus de către Niculae Ciucă a subliniat că PNL va avea candidat din interiorul formațiunii politice, la alegerile prezidenţiale. „Nu mă interesează pe mine ce face domnul Geoană. Felicitări pentru ce face la NATO. Foarte bine.

Eu vă spun un singur lucru: PNL nu va avea candidat din afara partidului, va avea candidat din interiorul partidului, pe preşedintele partidului”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Geoană este secretar general adjunct al NATO, ocupând, așadar, a doua funcție în structura de conducere a Alianței.

author avatar
Andrei Coman
1.338 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger