AcasăPoliticaCe spune premierul Cîțu despre gradul de îndatorare: ”De aceea, România îşi...

Ce spune premierul Cîțu despre gradul de îndatorare: ”De aceea, România îşi permite să se împrumute…” – VIDEO

Ce spune premierul Cîțu despre gradul de îndatorare: ”De aceea, România îşi permite să se împrumute...” - VIDEO (foto: Facebook)

Șeful Guvernului a făcut o serie de declarații pe teme economice.

Prezent, marți dimineață, la un post de radio, Florin Cîțu a vorbit inclusiv despre gradul de îndatorare al României.

Întrebat dacă e adevărat că avem un grad de îndatorare foarte mare, cum acuză unele voci, Cîțu a dat următorul răspuns: ”Nu e adevărat. Relativ la ce este în UE, în piețele emergente, suntem ok, puţin sub pieţele emergente, dar în ce priveşte UE suntem cu mult sub gradul de îndatorare al celorlalte ţări”.

În acest context, șeful Guvernului a făcut referire și împrumuturi. ”Tocmai de aceea România îşi permite să se împrumute şi se împrumută la dobânzi foarte mici. De aceea România şi prin PNRR doreşte să ia banii din împrumuturi pentru că avem gradul de îndatorare mic”, a susținut Florin Cîţu.

Premier: Am recuperat terenul şi acum ne pregătim pentru faza post-pandemie

De asemenea, șeful Executivului a făcut referire și la impactul economic al pandemiei COVID-19 și la recuperarea pierderilor din această perioadă dificilă. Declarații într-o notă destul de optimistă ar spune unii. “Partea importantă este că am reuşit într-un an de zile să recuperăm tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei. (…) Suntem cam singura ţară din Uniunea Europeană. (…) Media arată că în Uniunea Europeană avem o scădere în primul trimestru. România nu numai că a avut cea mai mare creştere economică, dar celelalte ţări (…) au avut un trimestru pe negativ, de scădere. (…) Am recuperat terenul şi acum ne pregătim pentru faza post-pandemie”, a susținut în primă fază Florin Cîţu, marţi, la Radio Guerilla.

Cîțu a adus în discuție și concluziile venite din direcția agențiilor de rating, în privința României. “Ce a fost mai complicat a trecut. E adevărat că există aceste ajustări după această perioadă şi fiecare economie rezistă mai bine sau mai puţin bine. Din punctul nostru de vedere, cum se văd lucrurile pentru noi, nu numai că o spun eu, cam toate instituţiile internaţionale, agenţiile de rating şi-au revizuit estimările pentru România, toate în creştere. Arată că economia va creşte în acest an peste aşteptări, între 6 şi 9% sunt estimările”, a completat premierul.

281 afisari

5 COMENTARII

  1. Vai de mine ,creste economia,
    VAcreste minciuna din cap si prostia
    Creste economia dar la portofele
    Iar tara rezista cu carpeli si proptele!

    Ati inghetat salarii si pensii
    Dar numai la prosti far’ sa dati socoteala
    Pentru voi aveti mai multe pretentii
    Vi le ati dublat fara nici o clipeala

    Cand e vorba de voi totul este permis
    Desi n ati facut mai nimic pentru tara
    Ne ati indatorat,,cata frunza n cais”
    Iar banetul l ati dus imediat in afara

    De ce nu veniti s’ aratati explicit
    Sa ne spuneti in clar unde s banii
    Unde s au dus ,unde sunt ,ce ati facut
    De ce va purtati aroganti ca golanii?

    Ve ti da socoteala iar banetul furat
    O sa va iasa pe nas,scarbe, lepre
    Vom iesi cu topoare ,vom lupta nencetat
    Si va vom pravali jos pe trepte

  2. Asta cu ” școala ” lui, a căzut treapta inainte de liceu, la ASE a tot dat vreo 2-3 ani fara izbânda, a facut ” studiile ” la noua ” Moscova ” împins de la spate de serviciile de cadre ale noului pcr, mincinos si fanfaron in tot ce face si mai ales in tot ce spune ca face, are profilul ideal al secretarului cu propaganda de pe timpul ceausescului, toarașu ajungea mare de tot ! Romanii si-l merită

  3. spune ba cat ai imprumutat doar tu si e deja o blasfemie sa zici ca conduci economic tara si sa legi vaccinarea de raitingul organismelor!!!!!!!!!! de locuri de munca sau cate ai suprimat nu mai te aude nimeni vorbind de parca ati inventat voi acum modelul cresterii fantastice din teoria nimicului!!!!!!!!!

  4. Zi-le Barbule ca le zici bine, bravo Zap, bravo Anonimule, observ ca puteți gândi și românește. Asa este idiotul asta util (altora) vinde castraveți la gradinari. Sa luam exemplu Italiei care are datorie mare dar are capital propriu cu care poate face fata acestei datorii. În schimb Romanica nu mai are nimic al ei deci pârghii economice în mana Guvernului egal zero barat. De-asta îngheață acum pensiile și salariile și vor creste impozitele căci în loc de bani pentru rambursarea datoriei capitaliștii străini care fac PIBul României ii vor da lui Citu un cap în gura și eventual un mandat de arestare ca lui Dragnea. În plus suntem expuși la situatii de criza când străinii se cară și te lasă cu datoria și șomerii. Profesorul Cosea spune ca se zareste recesiunea. Să-i vedem atunci optimismul debilant lui Citu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger