AcasăPoliticaCe spune Ponta despre candidații la prezidențiale. Cine ar avea cele mai...

Ce spune Ponta despre candidații la prezidențiale. Cine ar avea cele mai multe șanse să intre în turul 2: „Cu siguranță…” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Victor Ponta

Au trecut „localele” și „europarlamentarele”, urmează alegerile prezidențiale.

Chiar dacă încă nu se știe exact când vor avea loc alegerile prezidențiale din acest an și nici nu e cunoscută lista definitivă a candidaților care vor intra în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni, subiectul este unul de interes pentru mulți români. Și, lesne de înțeles, este abordat constant de presă.

În tot acest context, fostul premier Victor Ponta, actualmente consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, a vorbit, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, despre candidații la prezidențiale. Și a dezvăluit cine are, în opinia sa, cele mai multe șanse să intre în turul doi.

Ponta: Cu siguranță Marcel Ciolacu, dacă candidează din partea PSD, intră în turul doi

Astfel, din câte reiese din spusele acestuia, dacă ar candida din partea PSD, partidul pe care-l conduce, premierul Ciolacu ar avea cele mai multe șanse să intre în turul doi al cursei pentru Cotroceni.

Cu siguranță Marcel Ciolacu, dacă candidează din partea PSD, intră în turul doi. Niciodată n-a existat candidatul PSD să nu fie în turul doi și intră de pe primul loc, cam așa a intrat candidatul PSD. Deci, pentru candidatul PSD problema nu e să intre în turul doi”, a spus Ponta, duminică seară, la postul TV.

„Eu, dintre cei pe care-i afișați aici, relații apropiate am doar cu domnul Ciolacu, că așa s-a întâmplat și chiar îi vreau binele. Și când am ieșit public și am zis să gândească de trei ori. (…) Dacă va candida, cu siguranță intră în turul doi Marcel Ciolacu și are prima șansă. Dacă intră cu George Simion, a câștigat. Sunt foarte fericit dacă intră cu George Simion.

Dacă intră cu Mircea Geoană, sunt fericit. Doi social-democrați în turul doi, unul dintre iese”, a mai declarat Ponta.

Ponta: „Chiar îi vreau binele”

Pe de altă parte, fostul premier Ponta a afirmat că nu vrea să-i ia locul lui Ciolacu, amintind că nu e membru al formațiunii social-democrate. „Dar, știți, eu nu-i vreau locul lui Ciolacu. Nici nu-s membru PSD, n-am cum să-i iau locul. Chiar îi vreau binele, am o experiență și când în jurul tău toată lumea zice ești cel mai bun, e bine să ai și pe unul care să zic ‘auzi, gândește-te puțin înainte să sari în piscină, că să nu scoată ăștia apa din piscină, atât’. Dacă va candida, cu siguranță intră în turul doi Ciolacu”, a mai declarat Victor Ponta.

E de amintit faptul că discuțiile dintre liderii PSD și PNL privind data alegerilor prezidențiale au continuat, joi, 20 iunie, după ce miercuri seară n-au reușit să ajungă la un acord. Potrivit unor surse Antena 3, sunt două scenarii luate în calcul: organizarea primului tur fie pe 15 septembrie, fie pe 29 septembrie.

Astfel, primul tur ar fi organizat pe 15 septembrie, iar al doilea tur în 29 septembrie. Însă dacă primul tur ar fi organizat pe 29 septembrie, turul secund va fi programat pe 13 octombrie.

Decizia finală ar urma să fie luată marți. Când s-ar putea anunța calendarul electoral pentru scrutinul prezidențial.

Recent, premierul îi ceruse ministrului de Interne să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind prezidențialele, anunțând că în această săptămână se va stabili data primului tur al alegerilor.

„În urma deciziilor din coaliția de guvernare, îi solicit domnului vicepremier și ministru al afacerilor interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidențiale. Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfășura primul tur”, a declarat premierul Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern de vineri, 21 iunie.

Între timp, până la un anunț oficial, pe lista posibililor candidați în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni se vehiculează, între altele, numele lui Marcel Ciolacu (liderul PSD), cel al lui Nicioale Ciucă (liderul PNL), precum și numele lui George Simion (AUR) și cel al lui Mircea Geoană.