AcasăPoliticaCe spune ministrul Muncii despre majorarea salariilor parlamentarilor. „Ăsta este adevărul acum”

Ce spune ministrul Muncii despre majorarea salariilor parlamentarilor. „Ăsta este adevărul acum”

(sursa foto: Marius Budai/Facebook)

La câteva zile după votul din Senat, legat de creșterea salariilor parlamentarilor, ministrul Muncii a venit cu unele precizări. „Nu vor avea salariile majorate. Ăsta este adevărul acum” – susține Marius Budăi. Asigurările ce vin de la social-democratul aflat la conducerea Ministerului Muncii apar după ce și partidul din care face parte oficialul guvernamental transmisese că „PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor”.

Nu au crescut veniturile demnitarilor. Să punem adevărul acolo unde este. A fost o discuție pe un amendament, pe care eu personal nu l-am văzut, la Senat. Am văzut poziția fermă a lui Marcel Ciolacu.

Deci la momentul actual când vorbim demnitarii nu au salariile crescute. Şi nu le vor avea”, a declarat Budăi, la Antena3.

Budăi: Nu avem majorate salariile şi nu le vom avea nici în viitorul apropiat

Ministrul a continuat cu explicațiile lăsând să se înțeleagă că parlamentarii nu vor avea salariile mărite. „Oamenii au fost informați eronat voit de alți politicieni. Nu vor avea salariile majorate. Ăsta este adevărul acum.

Adevărul este unul simplu: astăzi nu avem majorate salariile şi nu le vom avea nici în viitorul apropiat.

În actuala sesiune parlamentară, care înseamnă până la 31 decembrie, salariile demnitarilor nu se vor majora. Şi dacă încălzește pe cineva nici pe următorii 20 de ani”, a mai declarat Budăi.

Precizări oficiale: „PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor”

Nu sunt singurele precizări venite de la nivelul formațiunii social-democrate pe acest subiect. „PSD va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

Dacă în privința acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor și altor șefi de instituții publice o astfel de măsură ar fi neadecvată, în actualul context economic.

De altfel, la votul din Senat, PSD a atras atenția asupra acestui aspect chiar prin intervenția liderului grupului senatorilor social-democrați, Radu Oprea: „Propunerea Partidului Social Democrat în Guvernul României va fi ca din Anexa IX să fie supus acestei reglementări doar punctul „C” [respectiv punctul care se referă strict la aleșii locali]”, au transmis, încă de zilele trecute, reprezentanții partidului condus de Marcel Ciolacu, într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman
276 afisari

4 COMENTARII

  1. PARLAMENTUL ,GUVERNUL NU MAI REPREZINTA VOINTA ROMANILOR !, NU VOI SUNTETI TALPA TARII !,NU VOI PRODUCETI PAINEA ACESTEI TARI !,VOI DOAR O MANCATI ,O FURATI DUPA INTERESELE VOASTRE . CEI CARE PRODUC TREBUIE SA AIBA INTAIETATE NU VOI PLOSNITELOR.
    ODATA AJUNSI ACOLO ATI UITAT DE UNDE ATI PLECAT SI CE-ATI PROMIS ,DE A DOUA ZI ATI DEVENIT NISTE TRANTORI,CAPUSE,NISTE LIMBRICI !.

  2. Budai este este un impostor ,ca și ciolacu 8mp cu PSD, care a fost destructurarea de cel mai mare dușman al țării Werner,numai minciuni și promisiuni
    deșarte, în rest nimic concret

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger