Cauta

Ce spune Ciucă despre varianta de a fi vicepremier în Guvernul PSD: „Sunt cel puţin…” – VIDEO

N-a mai rămas foarte mult timp până când va avea loc rocada guvernamentală, iar viitorul Executiv va fi condus de către liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Mai nou, s-a aflat că actualul prim-ministru și, totodată, liderul PNL, Nicolae Ciucă, nu exclude posibilitatea de a deveni vicepremier în viitorul guvern. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute recent de către actualul șef de la Palatul Victoria. Ciucă a spus că analizează cel puțin trei opțiuni.

Acesta a fost întrebat, joi seară, într-o conferință de presă ce a avut loc după întâlnirea cu membrii organizației PNL Gorj, dacă ia în calcul să ocupe postul de vicepremier în viitorul guvern condus de PSD.

Sunt mai multe opţiuni pe care le analizez şi, în funcţie de finalul mandatului, voi lua o decizie. Sunt cel puţin trei opţiuni. Poate fi şi aceasta o opţiune”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă, despre rotativa guvernamentală: Se va produce la sfârşitul lunii mai

Anterior, premierul spusese, la întrevederea cu membrii PNL Gorj, că rotativa guvernamentală se va produce „în linişte şi aşezat”.

„Nu există altă formulă politică pentru că, deşi vorbim de politică, are şi oleacă de aritmetică la bază, aritmetica parlamentară, care este dată de suma voturilor. Acum când vorbim, realitatea ne confirmă că nu există altă formulă politică şi tot realitatea bazată pe nevoia de stabilitate ne obligă în continuare să dăm dovadă de responsabilitate şi să finalizăm, într-un parteneriat politic, aşa cum l-am angajat atunci când am promis constituirea coaliţiei şi asigurarea funcţionării ei.

Ca atare, se va produce la sfârşitul lunii mai. (…) Încă mai analizăm şi, în funcţie de cum se va întâmpla, facem în aşa fel încât toată această rocadă să se producă în linişte şi aşezat. Sper ca electoratul să înţeleagă că în sfârşit avem o clasă politică pe care nu o interesează altceva decât stabilitatea ţării şi acea punere în aplicare a măsurilor despre care vorbim şi pe care le predicăm de fiecare dată când venim în faţa electoratului”, a afirmat Ciucă.

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version