AcasăPoliticaCe se pregătește la Guvern? Orban a spus-o cu subiect și predicat:...

Ce se pregătește la Guvern? Orban a spus-o cu subiect și predicat: ”Eu voi propune sistarea…”

Ce se pregătește la Guvern? Orban a spus-o cu subiect și predicat: ”Eu voi propune sistarea...” (sursa foto: gov.ro)

Pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus confirmate la nivel național, românii stau cu ochii pe Guvern, pentru a vedea în ce măsură s-ar putea impune restricții, în încercarea autorităților de a limita, pe cât posibil, răspândirea COVID.

După ce a fost restricționată activitatea restaurantelor, mai nou, pare că accentul cade pe evenimentele private la care, de obicei, sunt prezente mai multe persoane, de genul nunților și a botezurilor.

De altfel, șeful Executivului nu a ascuns faptul că are în vedere o măsură restrictivă la acest nivel, după ce s-ar fi constatat că nu se respectă regulile existente deja. ”Eu voi propune sistarea evenimentelor private, este clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane, deși vedeți și dumneavoastră: astăzi evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Asta este legea. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente și foarte mulți care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților. Și este posibil inclusiv să nu mai permitem organizarea unor astfel de evenimente private”, a declarat premierul Ludovic Orban, în urmă cu scurt timp.

Vă amintim că duminică s-a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.880 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Și că până la data de 11 octombrie în România au fost confirmate 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 117.942 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a raportat, duminică, 53 de decese, fiind anunțat faptul că din rândul pacienților COVID 628 sunt internați la Terapie Intensivă – ATI.

432 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger