Cauta

Ce se întâmplă dacă Kievul, nu Moscova, se apropie de înfrângere?

Americanii își imaginează că sunt în pace, dar administrația Biden, susținută de majoritatea membrilor elitei politicii externe a Washingtonului, duce un război prin procură în Ucraina.

Americanii duc un război prin procură în Ucraina și nu se știe dacă îl vor câștiga

Informații exacte despre conflict sunt greu de găsit în capitala SUA. Ideologia domnește triumfătoare: nimeni nu ar trebui să se îndoiască de victoria finală a Kievului. Chiar și mass-media girează cu bunăvoință linia guvernului american.

Cu toate acestea, ultima ofensivă a Ucrainei pare să fi consumat mulți oameni și mult armament, cu puține rezultate teritoriale. Ce se întâmplă dacă Kievul, nu Moscova, se apropie tot mai mult de înfrângere?

În urmă cu trei decenii, Madeleine Albright a vorbit în numele Occidentului când a afirmat că „noi” trebuie să decidem dacă sute de mii de străini morți „merită” prețul.Războiul din Ucraina nu are nimic de-a face cu autocrația sau democrația.SUA și Occidentul sprijină în mod obișnuit, chiar cu entuziasm, dictaturile criminale atunci când le convin. Sprijinul american pentru Kiev privește geopolitica mai mult decât victimele.

Majoritatea oficialilor de la Washington consideră neoficial că SUA ar trebui să domine orice altă națiune, inclusiv Rusia, până la granița sa. În acest scop, administrațiile americane succesive au ignorat numeroasele angajamente aliate față de Moscova de a nu extinde NATO.

Fără a încorpora în mod oficial Kievul, americanii au adus deja NATO în Ucraina prin transferuri de arme și instruire a soldaților. Teama mărturisită de Putin că vor urma în cele din urmă desfășurări de trupe și rachete nu era nerezonabilă.

Un conflict deschis pe termen nelimitat, cu o încurcătură din ce în ce mai mare, împotriva unei puteri înarmate nuclear cu mize mult mai mari, este o afacere proastă pentru americani, dar nu și pentru Biden.

Un acord realist înseamnă că Ucraina nu ar recâștiga teritoriile pierdute în 2014 și chiar în ultimul an. De fapt, este posibil ca discuțiile discrete să fi început deja, ceea ce ar putea explica ultimele declarații dure ale Kievului. Desigur, Volodimir Zelenski ar putea să nu accepte concesii nici măcar sub presiune. Dar atunci ar trebui să înțeleagă că ar fi pe cont propriu.

Din nefericire, aliații au ignorat cu nesăbuință interesele de securitate și avertismentele Moscovei. Washingtonul ar trebui să preia conducerea în căutarea păcii.

Ultimele stiri

  • Donald Trump s-a dezlănţuit după ce a fost condamnat în procesul cu Stormy Daniels. Ameninţări în stânga şi-n dreapta
  • Vrea Firea șefia PSD? „Sunt un om de administraţie/Mi-aş dori să fiu…” – VIDEO
  • Vladimir Putin ameninţă: în ce condiţii este gata să folosească armele nucleare tactice!
  • Poza Zilei
  • Horoscop 6 iunie 2024 – Nu lasati barfele sa va doboare!
  • SUA testează o rachetă care poate lovi Moscova în mai puţin de 30 minute
  • TERIFIANT! Germania cere pregătirea pentru război până în 2029
  • Silvestru Șoșoacă, pus sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile
  • Tîlvăr: „Armata va continua să achiziționeze tehnică militară”
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version