AcasăPoliticaCe să vezi! Clotilde Armand anunță startul unor proiecte... începute deja de...

Ce să vezi! Clotilde Armand anunță startul unor proiecte… începute deja de fosta administrație

Ce să vezi! Clotilde Armand anunță startul unor proiecte... începute deja de fosta administrație (sursa foto: Facebook/Clotilde Armand)

Clotilde Armand a venit, recent, cu o veste destinată locuitorilor sectorului pe care îl păstorește. Atât doar că lucrurile nu par să stea chiar cum au fost ele prezentate de actualul primar de la sectorul 1.

”Unul dintre cele mai recente exemple ale modului în care edilul din Banu Manta folosește proiecte pe care le-a găsit servite de către fosta administrație, pe care doar la nivel declarativ o înfierează cu mânie corporatistă de câte ori poate, dar ale cărei proiecte le folosește pentru a-și hrăni propriul ego și propria imagine, este acela al asfaltării străzilor de pământ care încă mai există în Sectorul 1”, scrie, miercuri, Ziarul de Investigații.

Marele anunț de pe Facebook

În prima zi a acestei săptămâni, edilul Clotilde Armand vestea, pe Facebook, începerea lucrărilor de modernizare a opt străzi din zona Chitila Triaj. ”Astăzi, după 30 de ani de neputință și nepăsare din partea fostelor administrații locale, asfaltăm și modernizăm zonele defavorizate din Sectorul 1. Am început lucrările de modernizare a opt străzi din zona Chitila Triaj. Este vorba de străzi subdimensionate din punctul de vedere al cerințelor actuale de trafic: Poiana Ursului, Buclei, Fiordului, Mamaia, Medrești și Drumul Gării, Eugen Brote și Drumul Lăpuș.

Modernizarea acestor străzi era absolut necesară, erau simple drumuri de pâmânt, situații incompatibile cu statutul de capitală a unui stat european. Voi verifica periodic dacă aceste lucrări respectă standardele de calitate și prevederile din caietul de sarcini. Ne dorim ca la finalizarea lucrărilor locuitorii Sectorului 1 să beneficieze de toate avantajele asfaltării acestor drumuri: condiții civilizate de locuit, siguranță rutieră și un transport civilizat.
Acesta este doar începutul. Lucrările de modernizare ale drumurile constau în asfaltarea sistemului rutier, construirea de trotuare și realizarea canalizărilor pluviale. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 3,82 de milioane de lei cu TVA. Anterior demarării acestor lucrări, au fost elaborate documentații de avizare a lucrărilor de intervenție și documentații tehnice conexe (studiu topografic, studiu geotehnic, expertiza tehnică).”, sună mesajul transmis de edilul sectorului 1, luni, pe 24 mai.

Proiectul fusese deja licitat de pe vremea fostei administrații

Ce s-a constatat, însă, la o lectură mai atentă a anunțului? ”Numai că atât comunicatorii Primăriei Sectorului 1, cât și al primăriței uită să spună că proiectul fusese deja licitat de pe vremea fostei administrații.

Sabotajul intern constant l-a împiedicat pe fostul primar Tudorache să semneze el ordinul de începere a lucrărilor”, susține sursa citată.

Citiți mai multe AICI.

author avatar
Andrei Coman