AcasăPoliticaCe să mai înțeleagă românii? Contre în Coaliție pe cifrele pandemiei. Mesajul...

Ce să mai înțeleagă românii? Contre în Coaliție pe cifrele pandemiei. Mesajul ȘOC venit de la Vlad Voiculescu. Legătura cu alegerile

Ce să mai înțeleagă românii? Contre în Coaliție pe cifrele pandemiei. Mesajul ȘOC venit de la Vlad Voiculescu. Legătura cu alegerile (foto: Facebook)

Actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și fostul ministru al Muncii din Guvernul Orban, Violeta Alexandru, au avut un schimb de mesaje care a atras atenția nu doar a românilor care le urmăresc paginile de Facebook. Mai ales că e vorba de cifre ce țin de situația cazurilor de COVID în România. În acest sens, ne întrebăm ce ar mai trebui să înțeleagă oamenii din toată această situație?

Replica lui Vlad Voiculescu, la mesajul colegei sale de coaliție, Violeta Alexandru, a atras în mod deosebit atenția opiniei publice.

foto: Facebook

Totul a pornit de la săgețile conținute de mesajul liberalei Alexandru, cu privire la comunicarea pe tema cifrelor ce țin de situația cazurilor de coronavirus și la îngrijorările apărute după creșterea incidenței COVID. ”La ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, binențeles, ce declară. Oricum, în București se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor. Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul.

Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcții, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câștig al meu de când am decis să mă implic în viața politică”, a transmis VIoleta Alexandru pe pagina sa de Facebook, marți seară.

Șeful MS: Felul “inovativ” în care a fost calculată incidența înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare

Vlad Voiculescu a simțit că e cazul să răspundă acestor constatări. Și a făcut acest lucru într-un comentariu la respectiva postare. Cu trimitere la calculul incidenței înaintea alegerilor de anul trecut.

Dragă Violeta, avem nevoie să construim încredere și vom reuși doar dacă spunem mereu adevărul. Felul “inovativ” în care a fost calculată incidența înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare:
1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat așa;
2) din calculul incidenței la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.
Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât.
Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situații de genul ăsta. Altfel de furăm singuri căciula mințindu-ne frumos.
Bănuiesc că nu știai despre “inovațiile” de mai sus. Asta poate îți lămurește de ce am spus zilele trecute că “cifrele sunt altele”.”, sună mesajul transmis de Vlad Voiculescu, pe post de comentariu la postarea Violetei Alexandru.

author avatar
Andrei Coman
394 afisari

2 COMENTARII

  1. Calcularea incidentei nu este unitara in UE ? Dar la nivel OMS ?
    Daca fiecare stat isi creeaza propria formula, cum se fac raportarile si comparatiile statistice la nivel global ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger