AcasăPoliticaCe s-a mai aflat din direcția Guvernului Cîțu: ”Vor fi şi restructurări...

Ce s-a mai aflat din direcția Guvernului Cîțu: ”Vor fi şi restructurări în administraţia centrală”! – VIDEO

S-a aflat din direcția Guvernului: ”Vor fi şi restructurări în administraţia centrală”! - VIDEO

Până să ajungă la Parlament proiectul de buget pe anul în curs, s-a aflat deja că se va face o analiză a sporurilor bugetarilor. Chiar șeful Guvernului anunțase, recent, că ”multe dintre ele vor dispărea”. Mai nou, unul dintre cei doi vicepremieri din echipa condusă de Florin Cîțu a anunțat că se au în vedere restructurări la nivelul administrației centrale.

Referindu-se, în primă fază, la ținta de deficit, care implică mai puține cheltuieli față de 2020, Kelemen Hunor a adus în discuție sumele care se pot distribui. “Ţinta noastră este să avem un deficit de 7% – 7,1%. Este o ţintă ambiţioasă, curajoasă şi în acest moment putem să ne încadrăm în această ţintă. Sigur acest lucru înseamnă că vor fi mai puţine cheltuieli decât anul trecut. În ceea ce priveşte investiţiile, investiţiile mari, investiţii în domeniile esenţiale – infrastructură, în primul rând, economie, în al doilea rând, atragerea investitorilor sunt asigurate în 2021 şi din PNNR (Planul Național de Redresare și Reziliență -n.n) sunt convins că multe domenii vor avea finanţarea necesară, fiindcă e nevoie de o creştere economică, atât se poate în 2021 fiindcă de la 10% să cobori la 7-7,1% este un efort.

Cam aştia sunt banii pe care îi putem distribui, cheltui în 2021 în aşa fel încât nici salariile, nici pensiile, dar nici investiţiile să nu fie oprite sau să nu aibă de suferit. Dacă s-ar fi putut mai mult, (…) s-ar fi făcut mai mult. Dar în acest moment acesta este bugetul şi aşa cum s-a repartizat nu este încă un proiect finalizat 100%, lucrurile stau bine şi sunt convins că în acest an putem dezvolta România”, a susținut vicepremierul Kelemen Hunor, miercuri, aflat la Spitalul Militar Central, unde a primit rapelul – a doua doză de vaccin antiCovid.

Kelemen Hunor: Vor fi şi restructurări în administraţia centrală, vor fi măsuri pe parcursul anului

În acest context, al discuțiilor pe tema bugetului, întrebat ce măsuri se vor lua, pentru a se ține sub control bugetul, liderul UDMR aflat în postura de vicepremier în cadrul cabinetului Cîțu a făcut referire la voucherele de vacanță pentru bugetari, estimate la 1, 7 miliarde de lei, dar și la restructurări în administrația centrală. “În primul rând cheltuielile nu trebuie să fie mai mari decât putem să permitem. Şi am discutat în Coaliţie, dar acest lucru sigur îl vom mai discuta în continuare când proiectul de lege ajunge în Parlament, să scoatem voucherele de vacanţă pentru 2021. Este o singură măsură care înseamnă peste un miliard şapte sute de milioane de lei.

În acest moment, voucherele din 2020 şi o parte din 2019 sunt în buzunarele oamenilor, pot fi folosite în 2021. Și am spus doar o singură măsură prin care putem reduce cheltuielile în 2021. Vor fi şi restructurări în administraţia centrală, vor fi măsuri pe parcursul anului, dar ceea ce vom discuta astăzi în ședința de Guvern veți afla detaliile după ședința de Guvern”, a mai anunțat vicepremierul.

240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger