AcasăPoliticaCe s-a aflat despre proiectul privind drumul de mare viteză ce va...

Ce s-a aflat despre proiectul privind drumul de mare viteză ce va lega Bucureștiul de Alexandria. Șeful MT a făcut anunțul

Ce s-a aflat despre proiectul privind drumul de mare viteză ce va lega Bucureștiul de Alexandria. Șeful MT a făcut anunțul (sursa foto: Cătălin Drulă/Facebook)

O veste de interes pentru șoferii care străbat sudul țării.

În dimineața primei zile a acestei săptămâni, Cătălin Drulă, oficialul aflat în fruntea Ministerului Transporturilor (MT) în Guvernul Cîțu, a dat o veste cu privire la un pas important ce s-a făcut, de la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în cazul proiectului drumului de mare viteză București-Alexandria.

”CNAIR a lansat azi licitația pentru unul dintre cele mai așteptate proiecte din sudul țării: drumul de mare viteză care va lega Bucureștiul de Alexandria.

Drumul național actual DN6 este demult depășit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. În plus, ca toate drumurile noastre naționale, străbate foarte multe localități”, a anunțat, în primă fază, ministrul Drulă, pe pagina sa de Facebook.

sursa foto: Cătălin Drulă/Facebook

Șeful MT: Din păcate, trebuie să o facem abia acum

Oficialul guvernamental a dat și alte câteva detalii despre acest demers. ”Licitația este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat în iarnă de CNAIR. Din contract, va rezulta un “preliminary design”, o documentație cu un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totuși va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluții inovatoare și să facă ajustări tehnologice pe design.

Este încă o investiție pentru care am fi putut discuta astăzi de lucrări, sau de licitație pentru lucrări, dacă proiectarea s-ar fi făcut deja în anii ce au trecut. Din păcate, trebuie să o facem abia acum”, a completat Drulă.

Promisiune privitoare la drumul de mare viteză Craiova – Lugoj

Și dacă tot a venit vorba de drumuri de mare viteză, ministrul Transporturilor a dat asigurări, tot luni, că în perioada imediat următoare se va mai face un pas important în privința unui alt proiect de infrastructură rutieră.

”Pe același model de caiet de sarcini, așa cum am promis în martie, vom lansa foarte curând licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj (cu o lungime de 250 de km)”, a mai anunțat Cătălin Drulă, la finele mesajului transmis în această dimineață.

258 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger