AcasăPoliticaCe s-a aflat de la vârful PSD, după tragedia de la Piatra...

Ce s-a aflat de la vârful PSD, după tragedia de la Piatra Neamț. Ține de campania electorală

Ce s-a aflat de la vârful PSD, după tragedia de la Piatra Neamț. Ține de campania electorală (foto: Facebook)

Drama de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, care a cutremurat o țară întreagă, continuă să aibă ecouri, inclusiv la nivel politic.

Mai nou, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că la nivelul formațiunii pe care o conduce – principalul partid de opoziție – s-a luat hotărârea de a pune ”pe pauză” orice acțiune ce ține de campania electorală pentru alegerile programate pe 6 decembrie. Totul, în ideea în care atenția tuturor factorilor de decizie ar trebui să se îndrepte înainte de orice altceva către situația generată de incendiul de la secția ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

”În acest moment, prioritar este ca supraviețuitorii tragediei de la Piatra Neamț să aibă parte de îngrijiri medicale. Sunt în contact permanent cu autoritățile județene și știu că s-au găsit soluții pentru ca activitatea medicală să continue în siguranță la Spitalul Județean din Piatra Neamț, iar secția ATI distrusă în incendiu să fie refăcută în regim de urgență.

Am discutat cu toți colegii mei și am decis suspendarea oricărei acțiuni de campanie electorală din respect pentru această imensă tragedie. Toți decidenții politici au obligația, în acest moment, să se ocupe exclusiv de sănătatea oamenilor, nu de alegeri”, sună mesajul pe care l-a transmis Marcel Ciolacu, duminică, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook.

Ședință la Guvern

Tot în cursul acestei ultime zile ale săptămânii, la Palatul victoria a avut loc o ședință, în care premierul Ludovic Orban a discutat cu miniștrii Tătaru și Vela, dar și cu secretarul de stat Raed Arafat, cel care conduce Departamentul pentru Situații de Urgență, precum și cu şeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Dan Paul Iamandi.

În cadrul întrunirii, s-a decis ca, de luni începând, ”echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să desfăşoare controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale”, din câte s-a transmis din direcția Palatului Victoria.

author avatar
Cristina Stefan
363 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger