AcasăPoliticaCe riscă Ludovic Orban, după ce a fumat într-un birou al Guvernului?...

Ce riscă Ludovic Orban, după ce a fumat într-un birou al Guvernului? Ce spune legea

O fotografie în care apare premierul României cu țigara aprinsă în birou a devenit virală. După ce mulți internauți au criticat aspru gestul lui Ludovic Orban, acesta a reacționat și a spus de ce se aflau mai mulți miniștri în locul cu pricina și de ce existau țigări și băuturi alcoolice în încăpere.

Vineri seară, pe internet a început să circule o imagine în care se afla Ludovic Orban, alături de mai mulți miniștri. Fotografia cu pricina a stârnit revoltă în mediul online, iar asta pentru că, desi fumatul a fost interzis în spațiile publice închise, premierul fuma într-un birou. Mai mult decât atât, în fața miniștrilor se aflau pahare de wisky și bere.

Reacția lui Ludovic Orban după apariția fotografiei în care fumează și bea cu miniștri

După ce a auzit de imaginea care circulă pe rețelele de socializare, Orban a recunoscut că a încălcat legea şi a spus că este dispus să plătească amendă. Suma de bani pe care ar putea să fie nevoit să o scoată premierul din buzunar este undeva între 100 și 500 de lei.

„„Este o poză de ziua mea, după ora 15 că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani.

După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este.

Dacă e nevoie plătesc amendă, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multora”, a spus premierul.

Orban nu este însă singurul care a încălcat legea. În imagine poate fi observant și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, care a fost surprins cu un trabuc în mână.

În spațiile închise de la locul de muncă este interzis fumatul încă din luna martie a anului 2016, atunci când s-a interzis complet în toate spațiile publice închise, inclusiv baruri, restaurante sau discoteci, iar amenda pe care o primesc persoanele fizice ajunge la 500 de lei.

Ce spune Legea nr. 15 din 2016?

Este interzis fumatul în:

  • spaţiile închise din toate locurile de muncă:
  • halele industriale, spaţiile de depozitare, birourile şi camerele, sălile de şedință, sălile de consiliu, holurile, coridoarele, toaletele, lifturile, balcoanele închise;
  • instituţiile publice centrale şi locale; unităţi comerciale: magazine, expoziţii/ târguri în spaţiu închis, centre comerciale, pieţe închise;
  • restaurante, baruri, cafenele, terase închise, unităţi de cazare, cluburi, inclusiv cele cu acces restricţionat, cazinouri, săli polivalente;
  • unităţi cultural-artistice, sportive, recreative; toate mijloacele de transport în comun (unde nu se mai poate folosi nici ţigareta electronică), autogări, gări, aeroporturi, peroane şi refugii închise, taxiuri, maşina de serviciu, ambulanţă, inclusiv în cabina şoferului, vatmanului, mecanicului de tren;
  • toate spaţiile din unitățile de învățământ, medico-sanitare şi de protecție a copilului, inclusiv în curtea acestor unităţi;
  • locurile de joacă pentru copii, indiferent dacă sunt amplasate în interior sau exterior;
  • spaţiile comune din clădirile de locuinţe: holuri, lift”, potrivit legii antifumat.Potrivit Legii 15/2016, sacţiunea contravenţională poate fi aplicată de poliţişti, jandarmi sau reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
author avatar
Elena Ionescu
370 afisari

4 COMENTARII

  1. Daca sunteti corecti mentionati ca s-au incalcat prevederile legale legate de situaţia de alerta! Le stiti voi care.

  2. Dacă Primul ministru și miniștrii din guvernul lui, nesocotesc LEGEA , atunci ce așteptări avem de la restul populației ? Sau dacă-si permit o amendă de 500 de lei, trebuie să ne sfideze pe toți cei ce nu-și permit un asemenea lux ? Eu dacă aș fi în locul lui Iohannis , aș modifica imediat LEGEA, care să prevadă pentru DEMNITARI,o amendă de 10 ori mai mare și demiterea contravenientului ! Păi ORBAN ( și miniștrii prezenți ) , și-a bătut joc de LEGE dar și de Președinte, iar așa ceva TREBUIE pedepsit neapărat !!!

  3. Cornelush, nu e frumos sa te iei de alti fumatori pt ca scrie in Pravda, ca tu mancurtul din Tiraspol, ai fost amendat pt ca erai beat si fumai papiroska in depozitul cu munitie al armatei a 14-a. Dar nu te-ai astamparat, ai procedat la fel cand se intona Rossiya lyubimaya nasa strana la sedinta cu sefii de Raion.

  4. Uite domnisoara Levinsky a luat havana de foi rosii în gura direct de la domnul Clinten murdarind-o putin pe rochita.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger