AcasăPoliticaCe rezultat ”istoric”? O senatoare USR așteaptă de la Barna ”demisia de...

Ce rezultat ”istoric”? O senatoare USR așteaptă de la Barna ”demisia de onoare”. Cine ar putea să preia conducerea partidului

Ce rezultat ”istoric”? O senatoare USR așteaptă de la Barna ”demisia de onoare”. Cine ar putea să preia conducerea partidului (foto: Facebook/Florina Presadă)

Continuă să apară voci care cer demisia lui Dan Barna, după rezultatele obținute la recentele alegeri parlamentare, situate în jurul a 14-15 procente, semn că nu toată lumea e de acord cu concluzia acestuia, cum că a fost vorba despre un rezultat ”istoric”.

Senatoarea USR Florina Presadă, de exemplu, susține că la nivelul conducerii USR-PLUS e nevoie de asumare a scorului obținut la scrutinul din 6 decembrie. ”Pentru mine aceste rezultate sunt o înfrângere, e un rezultat dezamăgitor (…). E nevoie de o asumare, dacă vrem să evoluăm, să facem un pas în față, avem nevoie de o asumare măcar acum în ultimul ceas, o demisie de onoare a lui Dan Barna, care era necesară încă de la prezidențiale.

Un prim pas care trebuie făcut ca acest partid, USR PLUS, să poată răspunde nevoilor electoratului. Oamenii simt că ce se întâmplă în USR PLUS nu e în regulă, oamenii sunt demobilizați și așteaptă acest gest din partea actualei conduceri, pentru a-și recăpăta încrederea în noi”, a declarat Presadă, citată de digi24.ro.

Cine să vină în loc

Și dacă tot consideră că s-ar impune o schimbare la nivelul conducerii formațiunii, senatoarea a adus în discuție și câteva nume. ”Am în minte mult mai mulți colegi care ar putea să preia conducerea partidului, pe care o văd diferită de ceea ce am văzut până acum. E nevoie să unificăm acest partid, să terminăm cu epurările pe care le-a făcut această gașcă Barna.

Sunt mulți colegi care ar putea să facă asta, nu vreau acum să dau un nume, vreau să rămânem în acest efort de a reforma USR PLUS împreună, dar oamenii au arătat în alegeri cine sunt cei pe care îi susțin, mă uit la Dominic Fritz, Nicolae Ștefănuță, Allen Coliban, avem de unde alege pentru că în USR PLUS sunt oameni care au intrat în politică pentru oameni, care vor să facă o politică onestă”, a spus ea.

Barna, ”bombardat” cu sugestii de demisie

În decursul orelor care au trecut după anunțarea rezultatelor exit-poll, pe pagina de Facebook a lui Dan Barna au apărut, rând pe rând, mai multe comentarii prin care susținătorii formațiunii au transmis cât se poate de clar că l-ar vedea renunțând la funcție.

”Domnule Dan Barna,cu respect va spun, ati greșit ca nu v-ați retras dupa alegerile prezidențiale. O spun ca votant Usr+. Ati tras in jos munca multor oameni. De ce? De ce nu puteți renunța? Vine un moment cand trebuie sa acceptați greșelile facute si sa lăsați alti oameni sa ridice partidul.”, ”Nici acum nu demisionezi?!?!?!” – sună două dintre aceste mesaje.