AcasăPoliticaCe pățesc liberalii care nu votează eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ciucă,...

Ce pățesc liberalii care nu votează eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ciucă, anunț – VIDEO

Până să înceapă la Parlament ședința comună a celor două Camere, în care ar urma să se supună la vot eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, conducerea PNL s-a reunit pentru discuții de ultim moment.

Iar la finalul Biroul Politic Național al PNL-ului, liderul formațiunii liberale a anunțat ce riscă parlamentarii acestui partid care nu vor vota legea privind eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor neamului.

„Sunt convins că veţi întreba ce se va întâmpla cu cei care nu votează legea pensiilor parlamentarilor. Am luat decizia ca cei care nu votează să fie excluşi din partid”, a anunţat Nicolae Ciucă, după şedinţa conducerii PNL.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, luni, în şedinţă comună, având pe ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. La această ședință e așteptat să participe și premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Simonis: Astăzi punem capăt interminabilei povești a pensiilor speciale de care beneficiază parlamentarii

„Astăzi punem capăt interminabilei povești a pensiilor speciale de care beneficiază parlamentarii, plenul reunit al celor două camere urmând să dea un vot pe legea pe care am inițiat-o și care prevede eliminarea acestui beneficiu pe care îl au senatorii și deputații. Se tot discută, și pe bună dreptate, în spațiul public despre pensii speciale de care au parte diferite categorii profesionale și se cere eliminarea lor, lucru cu care eu sunt de acord.

Însă nu avem autoritatea morală să vorbim despre eliminarea unora până nu le tăiem pe ale noastre, iar mai apoi, rând pe rând, ne putem ocupa și de alte pensii speciale. Votul de azi arată faptul că ne dorim să intrăm în normalitate, că vocea celor nemulțumiți a fost auzită și că s-a ținut cont de părerea lor. De azi, spunem adio pensiilor speciale ale parlamentarilor!”, a transmis deputatul PSD Alfred Simonis, pe Facebook, înaintea ședinței decisive de luni, de la Parlament.

author avatar
Andrei Coman
233 afisari

1 COMENTARIU

  1. Avand in vedere ca judecatorii si procurorii din Romania au cele mai mari salarii din Europa, de ce nu li se taie si lor pensiile speciale?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger