AcasăPoliticaCe partid din România cere amânarea începerii școlii până după alegerile locale

Ce partid din România cere amânarea începerii școlii până după alegerile locale

Semnal de alarmă tras de FSLI

În condițiile în care a mai rămas exact o săptămână până când ar urma să înceapă noul an școlar, în condiții speciale, dată fiind criza COVID, iar elevii, părinții și cadrele didactice mai au de așteptat până pe 10 septembrie pentru a afla exact ce anume se va decide la nivel oficial cu privire la scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, un partid politic vine cu o solicitare la adresa Executivului. Mai exact cu o cerere de amânare a termenului la care ar urma să se reia cursurile.

”Haosul din învățământ continuă. Azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Știți care, alea pe culori. În general harta e verde, deci școlile vor începe cu prezență fizică. În București văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struțo-cămilă!”, transmite liderul ALDE, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook.

Considerând a fi o greșeală ”insistența guvernului de a începe școala, chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfășurare”, Călin Popescu Tăriceanu admite că înțelege această situație, raportat la apropiatul scrutin – în ideea că ”dacă amâni începerea școlii este logic să amâni și alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente”.

Răstimp pentru pregătiri

foto: Facebook

Fostul premier și, ulterior, președinte al Senatului explică de ce anume se consideră utilă o astfel de amânare, până după scrutinul programat pentru data de 27 septembrie.

”Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii școlii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanților să se mai organizeze, să cumpere măști, să asigure sisteme de testare pentru profesori și elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situațiile în care vor exista focare de infecție”, scrie Tăriceanu.

Ce transmite ministerul condus de Nelu Tătaru

Reacția numărului 1 in cadrul ALDE vine după ce Ministerul Sănătății transmisese, în cursul acestei zile, că pe data de 7 septembrie ”toate direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor informa Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București, respectiv senatele universitare ale instituțiilor de învățământ superior și Comitetele Județene / al Municipiului București pentru Situații de Urgență (CJSU/CMBSU) cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, iar până la data de 10 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5487/1494/ 01.09.2020”.

Și ministrul Sănătății a pus accent pe necesitatea începerii an școlar în condiții de siguranță epidemiologică. “Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de ms.ro.

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger