AcasăPoliticaÎntâlnire de taină la Vila Lac, comandată de Ciucă. Premierul a făcut...

Întâlnire de taină la Vila Lac, comandată de Ciucă. Premierul a făcut anunțul așteptat de toți liberalii – VIDEO

sursa foto: Facebook/Partidul Naţional Liberal

Liberalii au avut, luni seară, o ședință informală la Vila Lac. Până să fie prezent la discuțiile cu membrii partidului în fruntea căruia se află, prim-ministrul Ciucă a participat la un alt eveniment, înaintea căruia a fost întrebat despre posibilitatea de a ocupa funcția de vicepremier în viitorul guvern. Nicolae Ciucă a evitat să dea un răspuns concret, spunând că marți va avea loc Biroul Politic Naţional (BPN).

Legat de discuțiile avute de liberali la Vila Lac, s-au aflat câteva detalii, pe surse. Și anume că Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, le-a transmis liberalilor în şedinţa informală de la Vila Lac că îşi asumă orice greşeală pe timpul guvernării, dar nu îşi va asuma niciodată că nu a guvernat bine și le-a cerut să schimbe perspectiva asupra acestui proces denumit rotativa guvernamentală, au precizat surse liberale pentru News.ro.

„Să ne gândim în primul rând la cetăţenii României”

„Îmi asum orice greşeală pe timpul guvernării. Dar nu îmi voi asuma niciodată că nu am guvernat bine. Am reuşit o guvernare stabilă timp de un an şi jumătate, am evitat criza şi am recâştigat credibilitatea în faţa partenerilor externi”, le-a spus preşedintele PNL liderilor de filiale veniţi în Capitală pentru a participa la şedinţa de marți a conducerii partidului.

Mai mult, Ciucă le-a cerut liberalilor să schimbe perspectiva asupra acestui proces denumit rotativa guvernamentală. Pe ideea că în primul rând ar trebui ca liberalii să aibă în prim-plan așteptările oamenilor și abia apoi beneficiile partidului. „Să ne gândim în primul rând la public, la cetăţenii României şi la aşteptările lor şi de abia în al doilea rând la beneficiile noastre ca partid”, a spus preşedintele PNL, conform sursei citate.

Totodată, șeful formațiunii liberale – aflat la momentul de față în fruntea Executivului – a declarat că rocada guvernamentală este „o responsabilitate faţă de ţară”. „Ce vrem să facem? Intrăm într-un proiect de ţară ca cel mai consistent partid, care a luat cele mai grele decizii în istoria României sau ne ghidam să luăm ministerele cu cei mai mulţi bani? Intrăm ca o echipă sau nu?”, le-a mai spus liderul PNL preşedinţilor de organizaţii, potrivit aceleiași surse.

Ce spune Ciucă despre posibilitatea de a ocupa funcția de vicepremier în viitorul guvern

Pe de altă parte, premierul Ciucă a fost întrebat, luni, dacă liberalii i-au cerut să rămână vicepremier în următorul Executiv, după rocada guvernamentală. Respectiv în Cabinetul pe care ar urma să-l conducă Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Șeful PNL a spus că încă nu a fost discutat subiectul și că urmează să aibă loc, marți, o ședință a Biroului Politic Naţional al PNL. Unde se va decide cu ce mandat va intra partidul în negocierile din coaliţie. „Mâine avem BPN. Sunt ipoteze care vor fi puse în dezbatere la nivelul Biroului Politic şi, în funcţie de votul şi acordul BPN, vom lua o decizie cu ce mandat vom intra în negocieri”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat luni, înaintea participării la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, dacă va fi modificat protocolul coaliţiei de guvernare.

Jurnaliștii au vrut să afle dacă PNL i-a cerut să rămână vicepremier, după rocada guvernamentală. „Nu am discutat deocamdată. Dacă mâine este BPN-ul”, a răspuns Ciucă.

author avatar
Andrei Coman
676 afisari

10 COMENTARII

  1. Uitați-vă la Veștea de la brașov, parcă e chelner!…de la anul treceți la faianță…

  2. Cum să fie vice? Ar arăta ca dracu, vorba lui Petrică Roman. Asta înseamnă o subordonare față de Ciolacu, care nu va da bine le electorat. De ce nu ar fi vice un alt membru marcant al PNL? Nu ar fi mai indicat ca să fie președintele Senatului? Ce trebuie asigurată sinecură, neapărat, pentru blonda lui Johannis, zis și Gorghiu? Asta iar asigura funcția de al doilea om în stat.

  3. Intalnirea cea de taina urmeaza nu la vila lac, undeva unde sa le cantam prohodul! Pe la vila stuf din delta dunarii la o cura de tantari ori un sejur in statiunea de la Poarta Alba daca nu se razgandeste juvetele. Bai muica, ne-am saturat de voi juvetii. La banca nationala-juvete, la guvern juvete, la ministere juvete, catu, matu,patu,chitu,pe la primarii juvete, olgute etc. Mai stati ba si pe-acasa pe la voi, sa vedeti ce mai faceti cu toiletele alea din fundul gradinii! Era bine daca inainte de a va grabi la condus tara trebuia sa incepeti cu toiletele.

  4. Apropo,imi zicea un sas de la Sibiu ca DJ si GJ se vor schimba in FoameLenesi Folclor (FLF)

  5. Asta vrea sa fie noul presedinte, de aia refuza tot ! Oltean sadea: insistent, curajos si uns ! Toate astea impins la extrem, adica nesimtit ! Succes dnule general, dar ai grija, nu tine cu toti !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger