AcasăPoliticaCe ironie: Focșa, exclus din AUR pentru că şi-ar fi bătut soţia,...

Ce ironie: Focșa, exclus din AUR pentru că şi-ar fi bătut soţia, se dedică stopării violenței în familie

Deputatul constănțean Dumitru Focșa a transmis, pe Facebook, motivul pentru care au apărut violenţe în familia sa: ”pe fondul dedicării mele totale în cariera politică pentru a asculta doleanțele cetățenilor”. Le-a cerut cetățenilor ”să-l lase să se dedice stopării violenței în familie din poziția de parlamentar”.

Sâmbătă, AUR a anunțat excluderea parlamentarului, solicitând și demisia sa din Parlament.

Vrea dezbatere privind violenţa în familie

Reacția lui Focșa vine după ce liderul AUR, George Simion, a anunțat excluderea parlamentarului din partid după ce acesta și-a agresat soția și i-a cerut public să demisioneze și din Parlament.

Simion a adăugat că deputatul nu-și va da demisia, deși a promis că o va face dacă partidul i-o va cere, pentru că ”leafa de parlamentar e generoasă”.

Ce a zis Focşa despre stoparea violenţei în familie? „Sunt dispus, alături de colegii mei parlamentari, să inițiez eu această dezbatere, conștientizând greșeala făcută. Majoritatea familiilor românești afectate de violență sunt afectate și de sărăcie atât materială, cât și morală, consum de alcool, lipsă de perspective.

La nivel european există un plan de acțiune comun al statelor membre împotriva violenței domestice (Convenția de Istanbul) ce pare la prima vedere un document al bunelor intenții, dar presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen.

Ceea ce nu arată decât că elitele europene nu doresc cu adevărat eradicarea acestui fenomen, ci impunerea unor noi concepte ideologice prin care se dorește redefinirea societății după niște principii nenaturale. Rămân dedicat cauzei promovate de partidul conservator AUR și resping aceste idei radicale ale stângii europene, contraproductive și utopice.

E timpul să lăsăm deoparte demagogia în favoarea unei dezbateri sincere și generarea de soluții relevante pentru stoparea violenței din familiile noastre. Căsnicia mea a fost afectată de violență, de aceea lăsați-mă să mă dedic acestei cauze din poziția de parlamentar.

Divorțul sau reconcilierea cu soția mea sunt probleme strict personale, de aceea vă rog să mediatizați fapte însoțite de soluții și nu persoane„, a mai transmis parlamentarul.

A şters postarea că soţia era geloasă

Tot pe Facebook, Dumitru Focșa a explicat că soția sa a devenit în ultimul timp geloasă, chiar i-a luat telefonul de parlamentar și a transferat o parte din bani, ceea ce a dus la tensiunile dintre cei doi.

„Am luat-o de după gât și i-am strigat în față că nu mai rezist, nu mai pot, căci, cu „gândirea din capul ei mă face și pe mine cu capul!”….și am tras-o cu fruntea ei către fruntea mea. Din disperare, din durerea că nu sunt înțeles de ea, am făcut acest gest într-un mod nu foarte elegant, ba chiar brutal. Atât a fost tot!”, a postat Facebook, dar, ulterior, a şters aceste explicaţii.

author avatar
Andrei Ștefan
192 afisari

6 COMENTARII

 1. Afirmatia lui e la fel de penibila la fel ca semnarea Conventiei impotriva violentei femeilor fix la….Istanbul !

 2. circ exagerat pentru ca-i din AUR , toti prefacutii fac spume ca asa-i moda acum , parca ar fi bagat-o in spital !

 3. Vai tu Alina ce nenorocire
  Nevasta auristului l-a scos din fire
  Vai tu RAluca stii ce s-a intamplat
  Un aurist nevasta si-a umflat

  Afara cu acesta de la Aur
  Partidul nostru parca-i un tezaur
  La noi si sotii au permis de joaca
  Iar al meu sot e invers tu surata!

  Tu ai distru familii cu copii
  Pe don’ Bogdan OLteanu il mai sii?
  Avea si el familie tu zdreanta
  Dar ai facut-o harcea-parcea toanto!

 4. Vai ce ironie,ce tupeu tu soro
  Silviu Manastirea gatue amanta
  Apoi este pus mare sef acolo
  Sa ne duca el pe culmi de izbanda

  Silviu Manastirea,lasa osul jos!
  Esti un cmponent de partid jegos
  De grup criminal ,te cam joci cu focul
  Lasa osul jos si treci un’ti-e locul!

  Silviu MAnastirea ,o faci pe golanu’
  Sigur esti o stoarfa ,nu esti acatarii
  lasa-te de goange, de tintit ciolanul
  Lasa-te bai hotule din avutul tarii!

  Silviu Manastirea o sa te luam
  Si din Manastire la bulau