AcasăPoliticaCe-i lipsește premierului pentru a fi eficient. Ciolacu: „Nu pot vedea unde...

Ce-i lipsește premierului pentru a fi eficient. Ciolacu: „Nu pot vedea unde se risipesc banii în sistem” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, 27 noiembrie, la o conferință la care a participat, că în calitatea sa de prim-ministru nu are informaţiile atât de repede, ca să poată să fie eficient şi să ia deciziile care se impun, în timp real, pentru că nu are digitalizare la ANAF. Și nici în Sănătate. „Nu pot vedea unde se risipesc banii în sistem” – a spus premierul.

„Toate măsurile pe care le-am luat, unele discutate, comentate, noi am anunțat foarte clar că nu vor afecta oamenii de rând, au fost luate și ca să închidem exercițiul financiar trecut, fiindcă trebuia să venim cu cofinanțare de 15%. (…) Ultimul exercițiu financiar l-am închis, mi se pare la 54% în plăți directe în anul respectiv.

Vom închide peste 90%, prima oară în România”, a spus Ciolacu, la conferința la care a participat luni, 27 noiembrie.

Premier: „N-am informațiile atât de repede ca să pot să fiu eficient și să iau deciziile care se impun în timp real, pentru că…”

Premierul a adus în discuție lipsa digitalizării la ANAF și în sistemul de Sănătate. „Aici este marea provocare. Eu, ca prim-ministru, n-am informațiile atât de repede ca să pot să fiu eficient și să iau deciziile care se impun în timp real, pentru că nu am digitalizare, încă nu am digitalizare la ANAF, pentru că nu am digitalizare în sistemul de sănătate, nu pot vedea eficiența, nu pot vedea unde se risipesc banii în sistem”, a mai afirmat Ciolacu.

Premierul a făcut apoi referire la sfera Educației, spunând că se vede componenta de abandon școlar. Dar și ce măsuri se vor lua în acest domeniu. „La educație există și se vede, e clar componenta de abandon școlar, vom veni cu masă caldă, cu burse, vom veni cu salarii mai mari la profesori ca să atragem lume mult mai bine instruită pentru educația copiilor noștri și investițiile majore din PNRR în toată infrastructura. Sunt costuri. Părerea mea, că vom depăși pentru prima oară, cu un buget direct, cu patru în față la educație şi cu cheltuielile indirecte în administrația locală. Eu cred că ajungem cu execuția la sfârșitul anului în jur de 6%, fiindcă aici este viitorul. Acest viitor, ca și în fotbal, ca și în sport, ca în orice, se va vedea peste cinci-zece ani, dar nu mai putem. Ne împing, deci aderarea la OCDE și PNRR-ul, reformele, ne împing să intrăm în această dinamică. Dacă o pierdem acum, România e un stat pierdut”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu: „Statul român trebuie să combată evaziunea fiscală”

Cât despre măsurile care vor fi luate în 2025, premierul a spus că „întâi trebuie să-şi facă treaba statul român”.

„Statul român trebuie să combată evaziunea fiscală, să fie mult mai eficient în colectare și toată lumea să-și plătească impozitele. Asta înseamnă digitalizarea ANAF-ului, să vadă unde sunt sursele bugetare de cheltuieli majore și să termine odată cu tot ce înseamnă birocrația, fiindcă toate proiectele cer anumite avize.

Fiecare minister, în acest moment, își va crea un serviciu unic de avizare, că vorbim de companii, că vorbim de autorități centrale, autorități locale, de persoane fizice care vor să aibă acces la fondurile europene, trebuie să fie un singur serviciu și atunci cumva împingi, forţezi această digitalizare”, a susținut Marcel Ciolacu cu ocazia participării la Conferința de lansare a proiectului „RO 3.0. Viziunea Viitorului”.

author avatar
Andrei Coman
281 afisari

8 COMENTARII

  1. Dar anul trecut unde s-au risipit banii? Dar sistemul conturilor nationale ce arata? Cheltuielile pe inarmare, pe cwrul ucrainenilor, pe licitatii cu preturi umflate, pe aparatul bugetaresc supradimensionat, pe pensiile speciale ii spun ceva lui Ciolacu?

  2. Ce-i lipsește… multe , poate modestia care e total necunoscută de individ și modul fals prin care se încearcă să o promoveze ( de PR) e jenant. Poate istețimea … privind la modul cum e prezentat zilnic și lăsând pupincuriștii deoparte ar vedea cât de fals și jalnic apare la sfârșitul zilei în toată promenada asta de prezentări super. Poate traiul în realitate, căci modul prin care crede că se promovează arată că trăiește într-o realitate alternativă și poate să fie sigur că românii îl vor taxa pentru asta. În rest mulți politicieni (acum trimiși în istorie de români) au desconsiderat nația asta., aviz… acum e mult mai multă furie din cauza evenimentelor care se desfășoară „ pe repede înainte” în jurul nostru.

  3. ”„Nu pot vedea unde se risipesc banii în sistem” ” Serios?Pai eu pot sa vad. Daca vrei iti arat eu.

  4. Da’ trebuie sa le vada el pe toate?
    Sa i le raporteze sefii de pe la ANAF, CNAS, ca tot vor salarii de nababi.
    Raportul sa fie semnat de sus in jos de toti responsabilii ca sa stie Parchetul pe cine sa ia.

  5. Da cine-l oprește pe don Ciolacanu sa pună un secretar de stat, ca și așa stau degeaba, pe capul celor care îl interesează și sa-l i nformeze în timp real . Dacă stai și gandesti prea mult, doare.

  6. De exemplu poti sa te uiti spre ucraina si spre ucrainenii din colonie. Apoi spre pensiile magistratilor. Dupa aceea spre evazionistii carora ANAF nu le poate lua banii. Si mai sunt si alte directii. Totul este sa vrei.

    • Liviu a, dacă te bagi în seamă, raspunde- mi , te rog la următoarea întrebare, apropo de pensiile magistratilor: ai fi în stare sa te uiți în ochii unui criminal și sa- l condamni la ani grei de închisoare știind ca acesta taie gatul oricui fără niciun discernământ, având în vedere ca ai și tu familie și mai sant și altele, asa ca mai cujeta.

  7. Interesant. Se pare ca Ciolacu nu-i asa „moale” precum pare . Da-i greu sa faca lumina in acele gauri negre.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger