AcasăPoliticaCe i-a transmis Kelemen Hunor lui Klaus Iohannis la negocieri. Aşa ceva...

Ce i-a transmis Kelemen Hunor lui Klaus Iohannis la negocieri. Aşa ceva nu s-a mai auzit!

iohannis-hunorCe i-a transmis Kelemen Hunor lui Klaus Iohannis la negocieri. Aşa ceva nu s-a mai auzit!

UDMR i-a propus președintelui Klaus Iohannis, la negocierile de luni, să-l desemneze pe Kelemen Hunor premier pentru 6 luni, pentru a trece iarna cu guvern cu puteri depline.

Despre varianta unui guvern de uniune națională, Kelemen Hunor a declarat, după consultări, că aceasta nu este o formulă prin care se poate guverna: „Uniune națională ce ar însemna, că nu ar exista opoziție în Parlament? Așa ceva nu se poate”.

Ce a anunţat Kelemen Hunor?

Am propus guvern cu premier UDMR timp de 6 luni. Suntem gata să ne asumăm guvernarea. Poate voi reuși eu. Peste 6 luni, timpul trece, te ajută să fii mai înțelept, să fii mai calm”, a spus Kelemen Hunor, după întâlnirea cu Klaus Iohannis.

Întrebat dacă propunerea sa este de conduce un guvern care să aibă componență politică, liderul UDMR a replicat: „De la un politician să nu așteptați un guvern tehnocrat. Un om politic trebuie să-și asume răspunderea. Dacă un om politic vine cu o soluție tehnocrată, spuneți-i mulțumesc și mergeți mai departe”.

I-a dat o şansă şi lui Florin Cîţu

Kelemen Hunor i-a dat o şansă minimă şi Guvernului Florin Cîţu. „Eu încerc să prioritizeze și să etapizez deciziile. Se poate merge și cu acest guvern (guvernul interimar condus de Florin Cîțu, n.red.), dar nu poate veni cu un proiect de buget.

Să intri în 2022 când ai valul 4, când cresc prețurile la energie, nu ai cum să aștepți de la Parlament minuni”, a mai declarat liderul UDMR.

author avatar
Andrei Ștefan
1.022 afisari

3 COMENTARII

  1. Da, sunt de acord cu Kelemen Premier, ungurii au facut treaba i nguverul Catu. Ceke Attila a semnat sute de contracte de finantare la Ministerul nDezvoltarii.

  2. Uitandu-ma in istorie si la circoteca din zilele noastre, propunerea mi se pare de bun simt. In Romania s-au facut mai multe lucruri bune cu conducatori de alta etnie. Problema e daca ar mai fi „guvernul meu”. Ma tem ca nu, ori ,”aiasta nu se poate”, vorba cuiva. Pentru popor, sant convins ca ar fi luate masuri ne impovaratoare, macar sa arate ca sant parte a poporului roman. De ce nu ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

COD GALBEN de la ANM. Ploi torențiale, descărcări electrice și vânt, în aproape jumătate de țară – HARTA/Cum va fi vremea în București

Se anunță vreme capricioasă, în mai multe zone ale țării. Meteorologii au anunțat județele în care se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice. Mai...

Secretul unei vacanţe reuşite. Când este bine să vizitezi destinaţiile preferate, ca să eviţi aglomeraţia şi preţurile ridicate

Vara se apropie cu paşi rapizi, iar românii se gândesc deja la destinaţiile preferate de vacanţă. Specialiştii în turism vin cu sfaturi pentru o...
proger