AcasăPoliticaCe i-a spus Cîțu șefului PNL că are de gând să facă,...

Ce i-a spus Cîțu șefului PNL că are de gând să facă, după anunțul DNA. Ciucă: „Nu putem spune că nu s-a întâmplat nimic”

sursa foto: Facebook/Nicolae Ciucă

PNL va vota în Senat pentru ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, intrat în vizorul DNA, în dosarul achiziției de vaccinuri anti-Covid. O spune președintele formațiunii liberale, Nicolae Ciucă.

Șeful PNL – aflat în postura de al doilea om în stat, grație funcției de președinte al Camerei Superioare a Parlamentului – a anunțat că a vorbit cu Cîțu și că acesta din urmă își va da demisia din grupul senatorilor PNL și va deveni parlamentar neafiliat.

„În momentul în care vom primi documentele DNA, am obligativitatea, ca președinte al Senatului, să convoc Biroul Permanent și apoi să fie înaintate Comisiei Juridice, care va întocmi un raport. Raportul va merge apoi în plen pentru aprobare. Vom proceda ca până acum, acordând votul pentru a lăsa justiția să-și facă treaba.

Eu îmi exprim convingerea că senatorii PNL vor avea propria judecată și vor lua decizia cum au făcut și până acum în interiorul partidului”, a declarat Nicolae Ciucă, joi seară, 23 noiembrie, la Digi24.

Ce i-a spus Cîțu lui Ciucă: Își va da demisia din grupul senatorilor PNL

Președintele PNL a admis faptul că imaginea partidului e afectată de acest scandal.
„Imaginea partidului în acest caz este afectată. Florin Cîțu a fost președinte al partidului, a fost premier, e membru PNL. Nu putem spune că nu s-a întâmplat nimic. Este absolut corect să lăsăm instituțiile, justiția să-și deruleze procedurile și în final să vedem care este concluzia”, a afirmat Ciucă.

„Am încredere în justiția română” – a răspuns președintele PNL, întrebat dacă are încredere în Florin Cîțu.

Liderul liberalilor a dezvăluit că a vorbit cu Cîțu și că acesta i-a spus ca va demisiona din grupul senatorilor PNL.

„Am vorbit cu Florin Cîțu și a spus că în situația de față își va da demisia din grupul senatorilor PNL și va deveni senator neafiliat. Este o decizie corectă a unui membru de partid responsabil, care dincolo de propria persoană, are în vedere și imaginea partidului”, a declarat Ciucă.

Vă amintim că procurorii DNA au cerut Președinției și Senatului să dea aviz de încuviințare privind începerea urmăririi penale față de trei persoane care aveau calitatea de demnitari. Totul, într-un dosar legat de achizițiile de vaccinuri în pandemie.

Deși numele celor trei nu au fost menționate în comunicatul DNA, s-a aflat că e vorba despre fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă. Prejudiciul calculat de procurori în acest caz – de doze de vaccin cumpărate cu nemiluita – e de un miliard de euro.

 

author avatar
Andrei Coman
729 afisari

3 COMENTARII

  1. Tot PNL-ul stia de sumele cheltuite de Catzu, acum nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le pute. Comportament de banditi.

  2. Iohanus e Capra care a dipus achizitionarea de doze in cardasie cu madam Ur Sula. Sta capra mereu cand e vorba sa execute ” directivele ” strainilor. Cu cat mai mare jaFUL LA bEGET,CU ATAT mai mari sunt parandaraturile. SoCatzu va da pe goarna adevarul,doar nu e prost sa mearga la puscarie.Asa ca va fi un mare fasssss.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger