AcasăPoliticaCe funcție își dorește mai mult PSD-ul - cea de premier sau...

Ce funcție își dorește mai mult PSD-ul – cea de premier sau de ministru al Finanțelor? Grindeanu, răspuns categoric! – VIDEO

Ce funcție își dorește mai mult PSD-ul - cea de premier sau de ministru al Finanțelor? Grindeanu, răspuns categoric! - VIDEO (sursa foto: psd.ro)

În așteptarea deciziilor pe care le vor lua conducerile celor două formațiuni politice, PSD și PNL, înainte de a merge la Cotroceni, la discuțiile cu președintele, după ce negocierile privind formarea unui nou guvern se vor fi încheiat, prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat a dat un răspuns scurt, dar edificator, la o întrebare venită, luni, de la presă.

Mai exact, fiind întrebat, la Parlament, dacă PSD își dorește mai mult funcția de premier sau cea de ministru al Finanțelor, Sorin Grindeanu a fost auzit spunând concis: „Ambele”.

Oprea: Rămân deschise discuţiile pe trei capitole

De altfel, mai-marii formațiunii social-democrate au avut, luni, o ședință, pe fondul negocierilor din ultima perioadă, cu liberalii. „Discuţiile de astăzi (luni-n.n) au fost axate pe prezentarea stadiului negocierilor şi, în special, pe stadiul negocierilor pentru programul de guvernare. După cum ştiţi, ele sunt finalizate într-o proporţie de peste 90%, majoritatea capitolelor fiind încheiate în principiu.

Rămân trei excepţii şi rămân deschise discuţiile pe capitolul Muncă, pe capitolul Fiscal şi pe capitolul Justiţie”, din câte a declarat, după ședința de luni a Consiliului Politic Național al PSD-ului, senatorul Radu Ștefan Oprea, purtătorul de cuvânt al formațiunii.

Ce anunțase Cîțu

În tot acest context al negocierilor dintre PSD și PNL, când s-a vrut să se afle, orele trecute, de la liderul formațiunii liberale dacă ar putea accepta ca PSD-ul să dea primul premier, prin rotație, mai exact să fie o primă propunere din partea social-democraților. Iar Florin Cîțu a răspuns: „Am văzut declarația de ieri a președintelui PSD, cu premierii prin rotație, în acest moment este o variantă. (…) Dar pentru a vedea cum mergem mai departe, noi trebuie să mergem în PNL și să luăm un mandat pentru aşa ceva. În acest moment, nu avem acest mandat”.

„Cea mai bună soluţie este să avem un guvern cât mai repede, este cea mai bună soluție în acest moment”, a mai punctat Cîțu.

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger