AcasăPoliticaCe crede un fost premier că s-ar întâmpla „dacă Guvernul ar avea...

Ce crede un fost premier că s-ar întâmpla „dacă Guvernul ar avea curaj și ar anunța chiar începând de mâine sfârșitul tuturor restricțiilor”

Ce crede un fost premier că s-ar întâmpla „dacă Guvernul ar avea curaj și ar anunța chiar începând de mâine sfârșitul tuturor restricțiilor”Ce crede un fost premier că s-ar întâmpla „dacă Guvernul ar avea curaj și ar anunța chiar începând de mâine sfârșitul tuturor restricțiilor” (foto: Facebook)

Cum nu sunt deloc puțini românii care așteaptă să afle de la oficialii guvernamentali când anume se va decide ridicarea măsurilor restrictive impuse în contextul COVID-19, un subiect abordat frecvent în discuțiile publice, în ultima perioadă, un fost șef al Executivului a transmis, joi, un mesaj menit să ajungă (și) la urechile actualilor decidenți.

Victor Ponta, fost prim-ministru și actualmente lider al Pro România, dă de înțeles că Guvernul ar avea nevoie de „puțin curaj” pentru a face marele anunț. Concret, pentru a decide renunțarea la toate restricțiile.

Veste care, consideră ex-premierul, ar avea un impact semnificativ la nivel de moral, în rândul populației. „Deja vine vremea frumoasă și oamenii nu vor mai accepta să fie restrictionați”, e de perare Ponta.

Dacă Guvernul ar avea curaj și ar anunța chiar începând de mâine sfârșitul tuturor restricțiilor ( cum au făcut deja alte țări europene) impactul psihologic pozitiv ar fi uriaș. Oricum oamenii nu mai au răbdare și nu mai respectă decât formal / deja totul este o nouă șicanare birocratică care îi enervează pe oameni și îi ocupă aiurea pe funcționari / deja varianta actuală este mult mai puțin gravă decât răcelile și gripele pe care le făceam în fiecare an / deja economia este îngenuncheată de prețurile la energie / deja cine a vrut s-a vaccinat și cine nu a vrut nu o va face / deja subiectul a devenit un simplu “cal de bătaie” pentru unii politicieni ( pro sau contra) care o să rămână fără o temă falsă / deja vine vremea frumoasă și oamenii nu vor mai accepta să fie restrictionați / deja HORECA a fost distrusă de măsuri pompieristice și de lipsa ajutorului consistent al Statului/ deja “băieții deștepți” au făcut milioane și miliarde din echipamente medicale și nu o să vedeți niciun dosar penal pentru că nu au fost pesediști.

E momentul! Haideți – puțin curaj și faceți anunțul – o să vă felicităm toți!”, transmite Victor Ponta pe pagina sa de Facebook, joi, 17 februarie.

Ce spunea recent ministrul Rafila

În cursul zilei precedente, după ședința de Guvern, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, fusese întrebat în privința măsurilor de relaxare. Și, în acest context, dacă există o perioadă de timp care să fie monitorizată și să se observe numărul de cazuri, rata de incidenţă. Iar ministrul a anunțat că un criteriu de care se ține cont este cel al situației de la ATI – în sensul în care când vom avea un trend descrescător, constant, în secţiile de terapie intensivă, s-ar putea lua în calcul ridicarea anumitor restricții.

Noi ne-am detaşat, dacă aţi observat, ne-am detaşat de la numărul de cazuri şi rata de incidenţă, cum au facut majoritatea ţărilor din UE. Aţi remarcat ţări care, în ciuda faptului că au numeroase cazuri, au relaxat măsurile. Luni, când am făcut conferinţa aceea de presă la Ministerul Sănătăţii, am venit şi cu nişte exemple punctuale, de exemplu Danemarca, şi vedeaţi acolo că numărul de cazuri la terapie intensivă era mic.

Vom face acelaşi lucru şi când vom avea un trend descrescător, constant în secţiile de terapie intensivă şi, eventual, vom atinge o anumită limită, să spunem 50% din capacitatea alocată, putem să ne gândim la ridicarea anumitor măsuri de restricţie, dar, categoric, n-o să fie o decizie a Ministerului Sănătăţii exclusiv. Noi venim cu fundamentarea din punct de vedere tehnic, trebuie să fie, bineînţeles, o decizie a Guvernului”, a susținut Rafila.

762 afisari

3 COMENTARII

  1. Bai Ponta, tu stii bine ca numai tefeleii si trotinetistii de idioti inutili ai regimului nazist de la Bukale mai umbla cu maskarada pe mekla, adica astia dupa ce ca sunt si prosti, ami sunt si masochisti !! Ha ha ha 🙂 Bai, e o adevarata placere sa te uiti in ochii ratatilor astia multilateral vaxxinati in cap si in vene, ca drogatii, sa te vada ca tu nu umbii cu maskarada, iar ei fac niste nervi de le ies ochii din cap !! Ha ha ha 🙂 Da, bai Arahat, da, bai Gheorghitza Muitza, ne doare fix in pwula de toti cobaii tai vaxxinati cu seruri otrava, si speram ca o sa dea coltul cam toti in maxim 2-3 ani, de aia nu mai turati motoarele si mai mult cu Plandemia voastra de kakat, acum important e marele razboi cu rusnacii, deja Plandemia s-a cam fasait !! Bai Ponta, mai da-le si tu cate o pwula in gura la nazistii astia criminali, ca tie efectiv nu au ce sa iti faca, numai sa se ia in gura cu tine, ca doar se stie ca unele animale sunt mai egale ca alte animale in Noau Ferma Digitala a Animalelor !! Ha ha ha 🙂 Multumim Ponta, sa nu uiti sa te mai pisi pe ei din cand in cand !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger