AcasăPoliticaCe au discutat liderii PNL în şedinţa BPN. Ultima decizie a liberalilor!

Ce au discutat liderii PNL în şedinţa BPN. Ultima decizie a liberalilor!

PNLCe au discutat liderii PNL în şedinţa BPN. Ultima decizie a liberalilor!

Liderii PNL s-au reunit marţi seară în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) pentru a discuta despre criza politică și participarea la negocierile cu premierul desemnat Dacian Cioloș.

La discuţiile de miercuri cu Cioloş, liberalii vor pleca de la premisa exprimată public de Florin Cîţu încă de luni seară: nu îl vor susține pe Dacian Cioloș. USR trebuie să-şi caute o majoritate alături de PSD şi AUR, partidele care au demis guvernul prin moţiune de cenzură.

O singură persoană participantă la discuţie, Dan Meran, liderul PNL Sector 5, a spus că firesc ar fi ca PNL să refacă coaliţia cu USR şi UDMR, dar cu un premier liberal, au mai precizat sursele citate.

PNL nu îl susține pe Dacian Cioloș în funcția de premier

Liderii PNL au decis să se întâlnească cu Dacian Cioloș doar pentru a-i transmite față în față să nu se bazeze pe sprijinul lor. Întâlnirea cu premierul desemnat va avea doar un caracter formal, pentru a se bifa că există o oarecare disponibilitate la dialog, dar nu pentru a deschide noi paliere de discuție.

Florin Cîțu a refuzat orice întâlnire în format extins, ci a cerut ca la prima discuție să fie prezenți doar Dacian Cioloș, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian. „Mâine (miercuri – n. red.) va avea loc o discuţie în patru – Cîţu, Kelemen, Pambuccian şi Cioloş -, urmând ca ulterior preşedintele PNL să aibă o nouă reuniune doar cu omologul său de la UDMR şi cu liderul minorităţilor, fără participarea lui Dacian Cioloş”, au explicat surse politice, potrivit news.ro.

author avatar
Andreea Vlad
435 afisari

2 COMENTARII

  1. c.a.Catu nu se lasa… musai sa fie prim minister… Asta nu s-a trezit nici dupa 20 de ani… sa-l traga cineva de maneca…ori daca-i iubit asa de mult de unii, sa-l ia acasa, numai sa plece de pe capul nostru.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger