AcasăPoliticaCe au de gând să facă social-democrații. PSD cere în coaliție suspendarea...

Ce au de gând să facă social-democrații. PSD cere în coaliție suspendarea importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Partidul Social Democrat anunță, marți, 18 aprilie, că va cere în Coaliție suspendarea importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina.

Concret, reprezentanții partidului condus de către Marcel Ciolacu transmit că PSD-ul va solicita în Coaliția de guvernare „adoptarea unei decizii politice care să dispună Guvernului României să emită în regim de urgență un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina, la fel cum s-a întâmplat în celelalte state care au graniță comună cu această țară”.

PSD: Măsura, necesară pentru protejarea fermierilor români

O astfel de măsură este necesară, menționează social-democrații, pentru protejarea fermierilor români, în contextul în care „compensările primite din partea Comisiei Europene nu pot acoperi valoarea totală a daunelor suferite de aceștia”.

PSD susține ca statele din Estul Europei care au fost afectate de exporturile din Ucraina să poarte o negociere comună cu reprezentanții Comisiei Europene și cu partea ucraineană, astfel încât măsurile de sprijin destinate agriculturii Ucrainei să nu afecteze interesele fermierilor din statele învecinate.

În același timp, PSD consideră că România trebuie să sprijine în continuare Ucraina prin facilitarea tranzitului de produse agro-alimentare din această țară, către alte state din Uniunea Europeană sau către rutele comerciale de la Marea Neagră”, se precizează în comunicatul de presă transmis marți, 18 aprilie.

Citiți și: După Ungaria, și Slovacia interzice importul de cereale din Ucraina. Ce au descoperit autoritățile, s-a dat alerta în rândul populației!

S-au trezit şi ai noştri: planul ca să întoarcă de la graniţă cerealele pe care ucrainenii vor să le aducă în România

Fermierii cer interzicerea cerealelor din Ucraina. ”Zelenski s-o lase mai ușor cu bombele pe mare și să transporte pe acolo”

Cerealele ucrainene, interzise în Polonia! Vor ajunge în România?! / Fermierii polonezi sunt furioși

author avatar
Andrei Coman
284 afisari

5 COMENTARII

  1. Daca astia persecuta romanii la Cernauti cum sa i mai ajutati sa le mai dati ajutoare mai mult decat pensionarilor si copiilor romani???

  2. Cu siguranță pe acest articol va întra X garoiul ,așa că îl întâmpin direct cu o 🖕

  3. Astia îsi bat joc de noi ( nu ca sata ar fi o noutate) dar, am vazut ca vor sa mareasca ajutoarele trantorilor ukroci care ne sfideaza in propria tara. Cat mai rabdati. Ma refer la voi aia din Bucale .

  4. Tradatorii de tara din echipa cistigatoare vor lasa fermierii sa intre in faliment!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger