AcasăPoliticaCe ar fi făcut Ponta dacă era premier pe timp de pandemie....

Ce ar fi făcut Ponta dacă era premier pe timp de pandemie. Vizate: școlile și alegerile

Ce ar fi făcut Ponta dacă era premier pe timp de pandemie. Vizate: școlile și alegerile (sursa foto: Facebook)

Deciziile luate de guvernanți în ultima perioadă, în contextul situației generate de creșterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivel național, continuă să genereze ecouri.

Victor Ponta, de exemplu, spune ce ar fi făcut în situația în care s-ar mai fi aflat în fruntea Palatului Victoria. Liderul Pro România se oprește în primul rând asupra subiectului închiderii școlilor, dar nu trece cu vederea nici subiectul alegerilor de luna trecută. ”Dacă aș mai fi fost azi în funcția de Prim Ministru aș fi decis ca școlile să rămână deschise – și să amânăm Alegerile Locale ! Asta trebuia să fie decizia unui Guvern responsabil – și cu o viziune clară pentru viitorul României! Argumentele pro și contra trebuie ascultate – dar decizia , pentru mine, este clară!”, scrie Ponta, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

De altfel, încă de zilele trecute, mai exact din 19 octombrie, Prefectura Capitalei – condusă, la acel moment, de Gheorghe Cojanu, înlocuit, între timp cu Traian Berbeceanu – anunțase că în ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență s-au luat mai multe decizii, după ce se depășise rata de incidență de 3/1000 locuitori.

Pe lângă obligativitatea purtării măștii de protecție atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise, s-a decis că unitățile de învățământ își vor desfășura cursurile online, în timp ce activitatea din creșe, after-school-uri este permisă în continuare. Mai mult, s-a decis că ”toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise”.

Măsurile în cauză sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 20 octombrie.

Câte unități de învățământ sunt în SCENARIUL ROȘU:

Totodată, din cele mai recente date venite de la Ministerul Educației, comunicate marți, reies următoarele aspecte în privința scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ. S-a anunțat că:

”- 9.580 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 4.969 de unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 3.107 unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.”

author avatar
Cristina Stefan
101 afisari

2 COMENTARII

  1. Rizea a sifonat despre niste conturi de sute de milioane in Istanbul , Ponta tace chitic , se face ca ploua si ne trimite in brusturi . Sa vedem pana cand !?

  2. Ce facea Ponta, suna sistemul paralel pntru niste cascaval, ca lui ii plac lactatele

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger