AcasăPoliticaCe-a vrut să spună Iohannis?

Ce-a vrut să spună Iohannis?

Marți a avut loc mult așteptata ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Cu excepția celor care au participat nimeni nu știe ce s-a discutat acolo. Seara, a urmat o conferință de presă. Nimeni nu a înțeles de ce a fost convocată.

Alocuțiunea președintelui, lunguță și dezlânată, nu conține nici măcar un cuvânt care să te trimită la apărarea României. Iohannis a vorbit despre Sărbătoarea Paștelui, despre cum să fie ținute slujbele, despre distanțare și măști. Să ții o conferință de presă despre noaptea de Înviere nu-i cam mult? Apoi a nuanțat, trecând în registrul Covid. Doar vaccinul de scapă de molimă, doar vaccinul învinge pandemia, hai să ne vaccinăm cu toții, doar așa ajungem la normalitate și la concedii liniștite. A, uitam, „și măsurile luate de autorități au reușit să oprească creșterea numărului cazurilor de îmbolnăviri și s-au dovedit, și de această dată, corecte, adecvate și luate la timp”. Desigur, nu-l poți contrazice, totul a mers ca pe roate, numai că cetățenii se încăpățânează să-i facă în ciudă și mor. Despre de ce mor oamenii dacă sunt îngrijiți atât de bine Iohannis nu a vorbit.

Mai mult ca niciodată, gângavii de presă au venit cu lecțiile făcute de acasă. Nu știu dacă au fost două întrebări care să nu-i ridice președintelui mingea la fileu. Despre reforma statului, despre depolitizarea instituțiilor, despre Planul Național de Redresare și Reziliență, despre alegerile din PNL și aparițiile lui Iohannis alături de Cîțu, despre liberalul șpăgar Costel Alexe, despre Raed Arafat și din nou despre vaccin. De data aceasta, cu escală în lumea maneliștilor. Și despre o campanie și mai mare, cu politicieni și sportivi. Și chiar despre exercițiile militare ale rușilor la granița noastră. Dar puțin, să nu deranjeze. Și de la capăt cu vaccinarea.

Până la urmă, care a fost tema conferinței de presă? Cheia cred că este în final. „Vă mulțumesc tuturor! Vă doresc, în primul rând, multă sănătate, dar dați-mi voie de pe acum să vă doresc sărbători fericite, Sărbători Pascale binecuvântate!” Adică președintele și-a pregătit terenul pentru plecarea în weekend. Ce dacă era abia miercuri? Ultimul a durat opt zile. Nu cred că până în a treia zi de paște îl mai vede cineva.

author avatar
Valentin Boeru
1.156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger