AcasăPoliticaCe a obţinut Marcel Ciolacu de la întâlnirea cu Antony Blinken, din...

Ce a obţinut Marcel Ciolacu de la întâlnirea cu Antony Blinken, din SUA. Promisiunea americanilor (VIDEO)

Marcel Ciolacu s-a întâlnit, luni, cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, căruia i-a mulţumit pentru ajutorul acordat în recuperarea românilor aflaţi în Fâşia Gaza.

Premierul a cerut susţinere şi pentru Republica Moldova: „E cea mai vulnerabilă țară din Europa după Ucraina, unde există un conflict armat, iar în Republica Moldova există un conflict și un război hibrid asupra președintei Maia Sandu și asupra unui guvern democratic”.

Ciolacu le-a garantat suportul României

Ciolacu le-a transmis americanilor că România va fi alături de Ucraina până când va obţine victoria în faţa Federaţiei Ruse.

„România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse. România și-a învățat lecția în ceea ce privește Rusia cu mult timp în urmă.

Cunoaștem poporul rus și sistemul de agresiune. De aceea, vă rugăm, în afară de parteneriatul pe care îl aveți cu România, să avem întotdeauna în vedere Republica Moldova.

E cea mai vulnerabilă țară din Europa după Ucraina, unde există un conflict armat, iar în Republica Moldova există un conflict și un război hibrid asupra președintei Maia Sandu și asupra unui guvern democratic”, i-a spus Marcel Ciolacu lui Antony Blinken.

Am obţinut promisiunea americanilor

Antony Blinken a subliniat rolul critic pe care îl joacă și l-a jucat România pentru a se asigura că Ucraina are tot ceea ce are nevoie pentru a se apăra, precum și capacitatea de a continua să exporte cereale, grâu și alte produse.

Secretarul de stat american a subliniat că parteneriatul strategic cu România este tot mai puternic.

Ciolacu este însoțit în vizita de lucru în SUA de către miniștrii Luminița Odobescu (Afaceri Externe), Angel Tîlvăr (Apărare Națională) și Radu Oprea (Economie).

România, furnizor de energie?

De asemenea, Ciolacu a transmis, după întâlnirea cu secretarul de Stat Jennifer Granholm că în viitorul apropiat, România va pune capăt dependenţei energetice şi va deveni, la rândul său, un furnizor în regiune, iar sprijinul administraţiei SUA rămâne primordial pentru a progresa cu succes ca hub regional.

”În viitorul apropiat, România va pune capăt dependenţei energetice şi va deveni, la rândul său, un furnizor în regiune. Sprijinul administraţiei SUA şi al Secretarului de Stat Jennifer Granholm rămâne primordial pentru a progresa cu succes ca hub regional şi pentru a implementa tehnologii de ultimă generaţie”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Despre vizita lui Marcel Ciolacu la Washington a scris și Cătălin Tache.

„Da, Marcel Ciolacu a plecat la Washington pe 2 decembrie, așa cum am dezvăluit în exclusivitate. Și se va întoarce pe 7, tot la fel…

La fel ca toți ceilalți deja penibili lideri ai statului român. Toți aceștia neconștientizând nici măcar acum că transformarea într-un adevărat sport național al celui ”care sare mai sus la castană” deja îi îngrețoșează pe ”beneficiarii” slugărniciei mioritice.

Așa că toată buluceala la ”lins clanța” funcționarilor de la Washington – că primire la Casa Albă nu mai ”pupă” liderii români nici măcar dacă își iau șepcuțe la 10 miliarde USD bucata! – va avea un singur tip de ”finalizare”. Toți cei care se flexează propagandistic cum că ”au trecut balta cea mare” vor pleca ”vaci” și se vor întoarce ”boi”!

Citeşte mai multe AICI.

author avatar
Andrei Ștefan
916 afisari

6 COMENTARII

  1. Ciolacu este un bou.Un linge blide,un bâlbâit.Purtătorul de genți, omul de mingi a ajuns premierul României. Ăsta este nivelul clasei politice, ăsta este nivelul romanilor.Te duci la „licurici” pentru români și ceri favoturi pentru alții? Cât de idiot să fii? Ucraina ce favoruri cere pentru români? Și cui cere? Dar Republica Moldova?
    Băi,slugilor care sunteți, cum trăiesc românii,băi..slugoilor? Trădători de neam și țară,nu vă este rușine și nici frică, că cineva..cândva..vă va judeca așa cum meritați iar copiii voștri vor privi în pământ de rușine? Nemernicilor,care sunteți…

    • Aveam în gând sa mai spun și eu ceva, dar le- ai zis bine pe toate. Întrebarea este cât ne mai lamentam, ce facem sa schimbăm lucrurile ???

  2. Bravo , Fanica , mergi pe linia asta , vin restructurarile la National si scapi de lista neagra . trebuie sa iei lumina de la seful Tache , numai asa progresezi … !

  3. Mare greșeala plimbarea lui Ciolacu… Dacă s-ar plimba puțin prin republica vecină și ar mai discuta sau ar fi atent la discuțiile oamenilor ar auzi cât de greu o duc și că sunt în mare majoritate pro Rusia și anti orice care le-ar schimba în rău nivelul de trai, tradițiile și obiceiurile precum și siguranța zilei de mâine.
    Cât despre centralele nucleare modulare americănești respinse de multe țări, bine ar fi să ne abținem și noi. De ce nu se continuă dezvoltarea centralei de la Cernavodă?! Dacă trăia nea Nicu cu siguranță ar fi fost finalizată de mult.

  4. 9,4,melearde de Dolari imprumutati dela banci americane,ca sa instaleze subteran la Doicesti niste tiribombe nucleare ce vor produce fantastica,uriasa cantitate de 460 Mgwe.Dar parandaratu”,o fi de vreun meleard ? Altceva ce sa-l mane la jaf pe marele Cocotat,svabul,nu olandezul zburator ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger