AcasăPoliticaCe a cerut ministrul Apărării la vizita în SUA, după ce Croația...

Ce a cerut ministrul Apărării la vizita în SUA, după ce Croația a fost acceptată în Visa Waiver, iar România, nu

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a acordat un interviu Centrului de Analiză a Politicii Europene (CEPA), la Washington DC, în contextul vizitei oficiale pe care o desfășoară în Statele Unite ale Americii (SUA).

El a subliniat că unul dintre obiectivele vizitei în SUA este de a oferi argumente și de a obține sprijin în a defini Marea Neagră ca un punct de interes pentru Alianță.

S-a adresat Senatului şi Camerei Reprezentanţilor din Alabama

Ministrul Angel Tîlvăr a fost invitat să se adreseze, marţi, Senatului şi Camerei Reprezentanţilor ale statului Alabama. El a subliniat oportunităţile de colaborare la nivel economic între companiile care activează în domeniul industriei de apărare din Alabama şi România.

În aceste trei decenii, militarii noştri au legat prietenii puternice şi au avut o colaborare foarte strânsă. Militarii Gărzii Naţionale din Alabama sunt întotdeauna bineveniţi în România!

Având în vedere succesul acestui parteneriat şi faptul că am identificat oportunităţi pentru a creşte cooperarea industrială bilaterală, cred că acum este momentul potrivit pentru a trece la următorul nivel şi pentru a ne extinde colaborarea. Încurajez companiile din industria de apărare din Alabama să investească în România”, a declarat Angel Tîlvăr, în Congresul statului Alabama.

Vrea întărirea securităţii în Marea Neagră

Ministrul a reamintit rolul strategic al Mării Negre și necesitatea întăririi securității, în condițiile în care o parte importantă a flotei lui Vladimir Putin este în Crimeea:

Marea Neagră a câștigat în relevanță şi se profilează ca una din cele mai provocatoare zone din perspectiva agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, dar nu numai.

Deci suntem interesați ca români să ne profilăm ca unul dintre scopurile, unul din obiectivele vizitei noastre aici la Washington a fost să aduce argumente pentru a obține sprijin pentru a avea Marea Neagră ca o problemă importantă de interes pentru Alianță.

Din această perspectivă, cred că argumentele pentru a avea la Marea Neagră la un asemenea nivel de atenţie este uşor de anticipat.

Vorbim despre faptul că flota rusă, o parte importantă a flotei ruseşti, este în Crimeea”.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale pe care o face în Statele Unite ale Americii, Angel Tîlvăr a avut o întrevedere cu guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey.

author avatar
Andrei Ștefan
596 afisari

5 COMENTARII

  1. si cica noi suntem ”parteneri” cu SUA in NATO……………si americanii vin la noi fara viza ……..

  2. Croatia nu este „partener strategic” al Murikaanilor, asa ca nu vor avea nevoie de vize…

  3. ANGEL TALVAR E MARIONETA PE MOMENT…IMPOSTORII CA EL TRAIESC TOT RESTUL VIETII DIN AMINTIRILE DE MINISTRU…NU CONTEAZA CA E TRIMIS SA CUMPERE CASCARAVETE, FIER VECHI SAU ALTE KKATURI AMERLOCE…ACEST PRODUCATOR DE NIMIC O VIATA INTREAGA VA INDATORA ROMANIA SI GENERATIILE CE VIN, CA SA POVESTEASCA EL PANA CRAPA CE TARE A FOST EL CA MINISTRU…TE UITI LA FATA LUI SI SE VEDE CE IQ ARE CREIERUL SAU! PRODUCATOR DE NIMIC …

  4. L-a invitat Statul Albama ? Ce legatura are Alabama cu Marea Neagra ? Putea sa mearga si in Central Park sa tina cuvantarea,avea acelas efect. Central Park fiind ” mai aproape ” de Europa,cheltuia mai putini bani. Astia,in frunte cu Cocotatul,umbla de nebuni prin lume fara nici un folos pt. Tara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger