AcasăPoliticaCe a ales să transmită primarul Capitalei, de 1 decembrie: ”Reprezintă, cred...

Ce a ales să transmită primarul Capitalei, de 1 decembrie: ”Reprezintă, cred eu, patriotismul zilelor noastre”

Ce a ales să transmită primarul Capitalei, de 1 decembrie: ”Reprezintă, cred eu, patriotismul zilelor noastre” (sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

După ce a fost prezent, alături de președintele Iohannis, de premierul Orban și de alți oficiali care au asistat la ceremonia restrânsă ce a avut loc, în condiții de pandemie, la Arcul de Triumf, edilul Capitalei a ales să transmită un mesaj, cu prilejul Zilei Naționale a României.

”1 decembrie 1918 e cel mai frumos dar al generațiilor trecute pentru istoria României.
Să prețuim acest dar și să arătăm asta în fiecare zi, în primul rând prin îndeplinirea datoriilor civice. Respectul față de lege și implicarea socială reprezintă, cred eu, patriotismul zilelor noastre.

La mulți ani, București! La mulți ani, România!”, sună mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a primarului Capitalei, Nicușor Dan.

Totodată, edilul Bucureștilor a atașat și câteva fotografii de la ceremonia de la Arcul de Triumf. Una atipică, față de anii trecuți, după cum se știe, dat fiind faptul că a fost adaptată condițiilor de pandemie.

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Iohannis a vorbit de ”îngrijorare și strângere de inimă”

De altfel, adresându-se celor prezenți la evenimentul din punctul în care, anii trecuți, de 1 decembrie avea loc tradiționala paradă de 1 decembrie, la care asistau mii de oameni, Klaus Iohannis a făcut referire la perioada pe care o traversăm. ”Niciodată în ultimele decenii n-am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă”, a declarat președintele.

”De la începutul pandemiei, suntem fizic distanțați unii de alții, ne vedem mai rar și resimțim absența interacțiunii cu cei dragi, iar granițele par din nou a ne despărți. Și totuși, nimic nu ne poate ține departe, în spirit, pentru a rememora marea realizare de acum mai bine de 100 de ani, nimic nu ne poate împiedica să ne aducem aminte, astăzi, de toți cei care, cu credință, viziune, abnegație și jertfă, au contribuit la desăvârșirea Statului român modern”, a adăugat Klaus Iohannis.

Accent pe eforturile personalului medical

Mai mult, referindu-se la eroi, președintele Iohannis a adus în discuție personalul medical și eforturile pe care cei care lucrează în domeniul Sănătății le fac în această perioadă grea.

”În acest an, în care românii au avut de suportat consecințele pandemiei și măsurile restrictive menite să diminueze efectele acesteia, când am fost nevoiți, cu toții, să renunțăm la o viață normală pentru a ne proteja sănătatea, foarte mulți români curajoși s-au aflat în prima linie, luptându-se cu virusul și boala, pentru viața și sănătatea semenilor noștri

Efortul tuturor a fost și este unul uriaș, privațiunile și modul în care ni s-a schimbat viața ne-au atins pe toți, însă durerea chinuitoare provocată de moartea celor dragi nu poate fi alinată de nimic.

Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical și toți cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului, dar și către victimele acestui virus ucigaș și familiile lor.

Transmit, în numele Statului Român, toată aprecierea, respectul și gratitudinea față de cei care îmbracă uniforma medicală și militară”, a susținut Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger