AcasăPoliticaCCR s-a pronunțat la sesizarea premierului. Florin Cîțu, la mâna Parlamentului

CCR s-a pronunțat la sesizarea premierului. Florin Cîțu, la mâna Parlamentului

CCRCCR s-a pronunțat la sesizarea premierului. Florin Cîțu, la mâna Parlamentului

Curtea Constituțională a decis marți să admită sesizarea Guvernului privind moțiunea de cenzură, au declarat surse din cadrul Curții Constituționale. Moțiunea merge însă mai departe.

În cadrul ședinței care a durat aproximativ o oră, judecătorii CCR au admis sesizarea Guvernului, și anume că există un conflict juridic între Guvern și Parlament. Moțiunea merge mai departe, deoarece deciziile Curții se aplică pentru viitor.

Decizia a fost luată în unanimitate, dar a fost luată nu pe baza motivului invocat de Executiv, care a reclamat modul în care s-au depus semnăturile. CCR a stabilit că depunerea semnăturilor e treaba Parlamentului, nu a Curții.

Moțiunea va fi dezbătută în Parlament

Curtea a stabilit că Parlamentul trebuia să comunice Guvernului moțiunea de cenzură în ziua în care aceasta a fost depusă, dar ea își va urma cursul. Parlamentul urmează să dezbată moțiunea și să o voteze cu respectarea exigențelor constituționale, recomandă CCR.

Guvernul a sesizat pe 8 septembrie Curtea Constituțională pentru un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern pe tema moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.

„Vă anunț că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională pentru conflict juridic între Guvern și Parlamentul României. Există dubii și în modul la care au fost depuse aceste semnături. (…) Vom sesiza Curtea Constituțională, trebuie să se pronunțe dacă Parlamentul respectă Constituția, până la urmă este singura instituție care se pronunță asupra respectării Constituției”, afirma, atunci, Florin Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
330 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger