AcasăPoliticaCCR, decizie importantă în privința creșterii alocațiilor. PSD îl somează pe Orban:...

CCR, decizie importantă în privința creșterii alocațiilor. PSD îl somează pe Orban: ”Să restituie urgent…”

Și ministrul Justiției declară război CCR! Troica Iohannis-Orban-Predoiu pune bocancul pe grumazul Curții Constituționale a României!

Una dintre deciziile luate, cu unanimitate de voturi, în cadrul ședinței de joi a Curții Constituționale a vizat sesizarea venită din direcția Palatului Victoria, cu privire la dublarea alocației copiilor.

După ce au analizat-o, judecătorii constituționali au hotărât să respingă, ca neîntemeiată obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României, constatând ”că este constituțională, în raport cu criticile formulate, Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii”.

Reacția PSD

PSDNu a trecut multă vreme după ce s-a aflat despre decizia luată joi la nivelul CCR-ului până să apară o primă reacție din partea Partidului Social Democrat. Concret, reprezentanții principalului partid de opoziție îi cer premierului să respecte legea promulgată la Cotroceni, aducând în prim plan acuzele privind cumpărarea de primari. ”Orban trebuie să restituie urgent în buget banii pe care i-a transferat în pușculița electorală a PNL pentru a cumpăra primari la bucată! Banii aceia erau suficienți pentru #dublarea alocațiilor copiilor!

Astăzi, Curtea Constituțională le-a mai spus încă o dată că Legea privind dublarea alocațiilor trebuie respectată. Oare de câte ori trebuie să le mai spună că o lege, votată de Parlament și promulgată de Președinte, trebuie respectată?!!”, transmit pesediștii, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a formațiunii conduse de către Marcel Ciolacu.

Ordonanța în cauză prevede majorarea etapizată a alocațiilor. Legea trecută de Parlament viza dublarea alocațiilor de la 1 septembrie, de la 150 la 300 de lei.

244 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger