AcasăPoliticaCAZUL ONELȘTI. Ciolacu arată cu degetul: „Ar fi trebuit aceste măsuri luate...

CAZUL ONELȘTI. Ciolacu arată cu degetul: „Ar fi trebuit aceste măsuri luate imediat!” – VIDEO

Liderul principalei formațiuni de opoziție a reacționat la scurtă vreme după ce ministrul de Interne, Lucian Bode, a ieșit public anunțând schimbări la vârful IPJ Bacău și, respectiv, la nivelul conducerii Poliției Onești, după moartea celor doi bărbați ținuți sechestrați într-un apartament din Onești, la începutul acestei săptămâni.

”Sunt de acord cu domnul ministru (Bode -n.n). Dar, totuşi, de luni până miercuri e o perioadă cam lungă de timp. Ar fi trebuit aceste măsuri luate imediat. Vorbim despre un minister operativ, unde vin informaţiile, după cum bine ştim, pot fi solicitate de la o oră la alta. Nu sunt adeptul solicitării ca (…) într-un astfel de caz imediat trebuie cerută demisia ministrului. Trebuie să găsim soluţiile cele mai bune de a funcţiona”, a susținut Marcel Ciolacu, miercuri seară, la Digi24.

Totodată, liderul PSD a declarat că ”e regretabil ce s-a întâmplat la Oneşti”. ”Luăm măsuri numai după ce se pierd vieţi omeneşti. Nu mai avem prevenţie şi se vede că ne-au găsit iarăși total descoperiţi în această zonă, de ostatici şi aşa mai departe”, a adăugat Ciolacu.

”Măsura luată de ministrul de Interne se impunea (…) de luni seară, deci era evident. Deja presa sesizase că intervenţia a fost una ratată total”, a mai punctat președintele PSD.

Patru înlocuiri din funcție

Lucian Bode anunțase, miercuri seară, concluziile preliminare ale verificărilor în cazul intervenței de la Onești, dar și câteva măsuri dispuse în acest context. ”Principala deficiență constatată a fost cea referitoare la relaționarea defectuoasă dintre factorii de comandă, ceea ce a determinat lipsa coordonării acțiunilor și neasumarea responsabilităților”, a precizat ministrul de Interne.

Totodată, șeful MAI a anunțat înlocuirea inspectorului șef al IPJ Bacău și a ajunctului acestuia, precum și înlocuirea șefului Poliției Onești și a ajunctului acestuia.

În tot acest timp, agresorul se află internat într-un spital din Bacău, unde a fost transferat, în cursul zilei de 3 martie, de la Onești.

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger