AcasăPoliticaCazul Buzatu. „Eu nu am văzut în viaţa mea atâția bani la...

Cazul Buzatu. „Eu nu am văzut în viaţa mea atâția bani la un loc” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a comentat, la TV, cazul lui Dumitru Buzatu, șeful Consiliului Județean Vaslui, care a fost arestat preventiv pentru acuzația de luare de mită, după ce a fost prins în flagrant. Buzatu a fost exclus rapid din PSD, după ce s-a aflat că a intrat în vizorul procurorilor și despre șpaga uriașă pe care ar fi primit-o: 1.250.000 lei.

„Eu nu am văzut în viaţa mea atâția bani la un loc, niciodată. Aţi văzut reacția partidului care a fost una corectă, în mai puţin de 24 de ore după ce a văzut comunicatul DNA-ului, vorbim de un flagrant.

Lucrurile sunt clare din punctul meu de vedere şi fiecare om are dreptul să se apere. Îmi pare rău prin ce trece familia lui Dumitru Buzatu, dar este o faptă pe care eu credeam că nu am să o mai văd la televizor, indiferent cine ar fi implicat”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD, luni seară, la Antena 3.

Șeful PSD a lăsat să se înțeleagă că nu s-a gândit că Buzatu s-ar putea preta la un astfel de lucru. „Nu aș fi crezut că la această vârstă pe care o are Dumitru Buzatu se mai poate apleca la așa ceva”, a spus președintele formațiunii social-democrate.

„Nimeni care este trimis în judecată nu se va regăsi pe lista PSD”

Conform spuselor șefului PSD, „nicio persoană nu trebuie să stea într-o funcție locală sau centrală mai mult de 2 mandate”, și asta pentru că „te îndepărtezi de realitate”.

Mai mult, în tot acest context, Ciolacu a dat asigurări că pe listele PSD nu se vor regăsi, la viitoarele alegeri, persoane trimise în judecată. „Nimeni care are o problemă penală nu va candida din partea PSD. Nimeni care este trimis în judecată nu se va regăsi pe lista PSD”, a promis Ciolacu.

Citiți și: Încă o reţinere în dosarul lui Dumitru Buzatu: expertul care a primit şpagă 714.000 lei, arestat 30 de zile!

Dumitru Buzatu a fost reținut în primă fază, iar apoi plasat în arest preventiv, ca urmare a unei decizii a Tribunalului Vaslui.

În 23 septembrie, DNA-ul anunța reținerea pentru 24 de ore a lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului județean Vaslui. Acesta este acuzat de luare de mită.
„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, a transmis DNA-ul, într-un comunicat.

Citiți și:

Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile! Cum a mulţumit când a luat şpaga: „Sărutmâna, că eram pe drojdie” (VIDEO)

UPDATE: Dumitru Buzatu, reţinut! Președintele CJ Vaslui, prins în flagrant de DNA, cu o şpagă de 1,25 milioane lei! Pentru ce erau banii? (VIDEO)

author avatar
Andrei Coman
462 afisari

11 COMENTARII

  1. Esti prea prost ca sa vezi vreodata atatia bani la un loc. Ce sa spun, era si o suma enorma de bani, cam cat jumatate din masina lui Becali.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger