AcasăPoliticaCâți impostori mai are Guvernul?

Câți impostori mai are Guvernul?

Este cea mai tare palmă pe care a putut-o primi Orban până acum. Că a fost arătat națiunii cum stătea la un șpriț de whisky în clădirea Guvernului, fără mască și fumând ca turcii, alături de miniștrii lui, e floare la ureche. Că se exprimă, uneori, de parcă ar fi făcut româna cu madam Anisie, nici asta nu mai e cine știe ce. Dar să numești un analfabet la conducerea uneia dintre cele mai importante instituții ale statului e din cale afară.

Laurențiu Baranga era director la Oficiul Național pentru Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. A ajuns acolo prin trudă, prin munca lui, prin știință de carte și alte talente care plac liberalilor și-i fac să fie peste oamenii de rând. Nu s-a împiedicat de nimic în ascensiune, nici măcar de lipsa diplomei de bacalaureat. Și-a făcut el una ca lumea, să reziste la orice verificare. Și a rezistat, din moment ce a terminat și o facultate, și niște studii postuniversitare la Academia de Poliție, la Colegiul Național de Apărare și și-a mai tras și un titlul de doctor pe deasupra.

Orban spune că a fost verificat și evaluat de toate organismele, încă de pe vremea când era director-adjunct la ORNISS, instituția care stabilește cine și dacă are voie să umble cu secrete de stat. Verificat pe dracu’, din moment ce 11 ani, când s-a început urmărirea penală împotriva lui, nimeni nu s-a prins că diploma lui era falsă. Verificat pe dracu’, zic din nou, dacă nimeni n-a văzut că în 2016 exista deja sentința penală care i-a anulat toate studiile, începând cu clasa întâi. Nici pe asta nu i-au recunoscut-o. În schimb, pe toate i le-a recunoscut Orban când l-a numit. Poate l-o fi verificat el, pe Facebook.

Liberalii o vorbeau de rău pe Viorica Dăncilă. Chiar și eu i-am zis câteva de-a lungul guvernării ei. Dar Viorica Dăncilă avea niște necazuri cu limba română, însă nu a avut curajul să-și modifice diploma și să scrie că a terminat Arhitectura, Conservatorul sau Artele Plastice, în loc de Institutul de Petrol și Gaze. La liberali, în schimb, găsești șefi de cârciumă promovați directori de agenții guvernamentale, rapsozi ajunși secretari de stat la Muncă sau ospătari cu școala vieții numiți directori de spitale. Aș vrea să te ignor, GuWernerule, dar nu pot să mă abțin. De fapt, câți impostori ascunzi sub poalele tale, cu tot cu haiduci la limba română?

author avatar
Valentin Boeru
2.070 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger