AcasăPoliticaCâți dintre românii aflați în Fâșia Gaza au cerut repatrierea. Cifrele anunțate...

Câți dintre românii aflați în Fâșia Gaza au cerut repatrierea. Cifrele anunțate de premierul Ciolacu: „Au solicitat deja celulei de criză…” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Șeful Guvernului a anunțat câți români se află în Fâșia Gaza și câți dintre ei au solicitat deja repatrierea în România.

„Mai avem în jur de 350 de români în Fâşia Gaza şi vreo 250 au solicitat deja celulei de criză, prin Ministerul de Externe, repatrierea în România”, a declarat marţi seară, Marcel Ciolacu, la România TV. Precizările au fost făcute în contextul în care în cursul zilei, premierul Ciolacu a făcut o vizită în Israel, unde a discutat cu omologul său, Benjamin Netanyahu.

Întrebat dacă există vreo perspectivă de evacuare a acestor a acestor oameni într-un termen rezonabil, Marcel Ciolacu a declarat că o echipă internațională lucrează la acest lucru.

„Normal că este.. m-am implicat şi eu şi a fost unul dintre punctele de pe agenda de azi. Chiar i-am mulţumit domnului prim-ministru (Netanyahu n.r.). Vă daţi seama că are o presiune internă de răzbunare în acest moment, ca şi om politic, dar a dat dovadă, încă o dată, de experienţă şi maturitate, şi se încearcă, încă, calea dialogului. Sunt şi aproape 200 de ostatici, de toate naţionalităţile. Am avut şi o discuţie în privat cu domnia sa. Ne-a prezentat şi nişte imagini groaznice şi greu de descris a ceea ce s-a întâmplat acum câteva zile”, a declarat Ciolacu.

Întrebare-cheie

Totodată, în acelaşi context, premierul a fost întrebat dacă există vreun ostatic de origine română sau cu cetăţenie română.

„Nu există, nu există o astfel de informaţie. În schimb, am avut întâlnire cu două familii, care aveau o soră şi un copil care sunt de origine română, având bunicii din România. Ambele familii aveau ostatici în acest moment şi mi-au prezentat chiar filmuleţe trimise de către terorişti, cu ostatici. Este o emoţie foarte mare şi cred că era de datoria noastră să avem această solidaritate cu Israelul. Chiar domnul prim-ministru a spus că ne consideră nişte fraţi. Mie mi-a zis: ‘Brother Marcel’. Deci e clar că există o emoţie foarte mare şi o bucurie a faptului că suntem primul stat care am avut şi o declaraţie în Parlamentul reunit de susţinere a Israelului”, a mai afirmat Ciolacu.

Șeful Guvernului: Există comunicare cu Egiptul

Nu în ultimul rând, e de menționat că premierul Ciolacu a confirmat faptul că autorităţile de la Bucureşti sunt în legătură şi cu autorităţile egiptene, dat fiind faptul că repatrierea cetăţenilor români din Fâşia Gaza este preconizată să se producă la punctul de frontieră către Egipt.

„Cred că dumneavoastră cunoaşteţi la fel de bine ca şi mine răspunsul şi faptul că normal că există comunicare cu Egiptul. Dar cunoaşteţi şi întreg contextul. Sunt peste 2.000 de cetăţeni cu dublă cetăţenie, nu numai români în Fâşia Gaza, în acest moment, într-un fel, comasaţi spre frontieră, în sud, şi este şi o dorinţă de a intra convoaie umanitare în Fâşia Gaza. Important este că armata israeliană în acest moment nu a intervenit terestru în Fâşia Gaza şi nu a escaladat conflictul”, a mai precizat premierul Marcel Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
183 afisari

2 COMENTARII

  1. BAI COMANE ,AI CEVA CREER ? adica Ciolacu a fost in Israel !,iar cererea a venit din partea celor din GAZA !!!!!!!!!!!.
    APOI CUM LE BOLMOJESTI TU COMANE SA -TI FIE DE CAP .
    CIOLACU A FOST CHEMAT LA ORDIN !,AI PRICEPUT ?,IAR CEI CARE VOR VENI VOR FI ISRAELIENII .

  2. Ce au cautat in Gaza ?
    Treaba lor daca au decis sa se duca acolo.
    In Gaza nu ajungi in mod accidental si in niciun caz nu este vreo atractie turistica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger