AcasăPoliticaCâte medicamente antiCovid primește România/ Iată de ce a pus stop PSD...

Câte medicamente antiCovid primește România/ Iată de ce a pus stop PSD proiectului de vaccinare obligatorie

Câte medicamente antiCovid primește România/ Iată de ce a pus stop PSD proiectului de vaccinare obligatorieCâte medicamente antiCovid primește România/ Iată de ce a pus stop PSD proiectului de vaccinare obligatorie

În condițiile în care autoritățile de la noi din țară se pregătesc pentru valul 5 al pandemiei de COVID-19, fiind anunțate unele măsuri, în cadrul unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, liderul PSD a vorbit despre faptul că România va avea acces la cele mai noi medicamente anti-COVID.

„Sunt două medicamente inovative acceptate şi în SUA. Una se aşteaptă şi în UE. Are un randament de 50% şi celălalt de la Pfizer cu un randament de 90%. Am înţeles că o să avem în jur de 600.000 de doze şi 164.000. Mă bucur că se creează locuri la ATI în spitale specializate. Încercăm să pregătim acest val 5”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.

Ciolacu: „Cel mai greu câştigi credibilitatea”

Politicianul aflat în a treia funcție în stat consideră că s-a greșit pentru că nu s-a ajuns la un parteneriat între stat și omul simplu. Și a pus accent pe câștigarea credibilității.

„Vom merge şi pe zona de generice. A fost o mare greşeală deoarece nu s-a creat un parteneriat între stat şi cetăţean. Cel mai greu câştigi credibilitatea. Speranţa o obţii relativ repede. Suntem după doi ani rataţi în zona de control al pandemiei. (…) Am auzit de la domnul Rafila că bolnavii cronic vor avea acces la actul medical în continuare, cum ar fi fost normal în ultimii doi ani să existe acest acces”, a mai susținut liderul PSD.

Ciolacu: Nu am văzut din partea PSD vreo propunere legislativă de vaccinare obligatorie

Pe de altă parte, întrebat dacă mai este relevată dezbaterea despre certificatul COVID, politicianul aflat la șefia PSD a subliniat că este importantă „dacă aduce noutăţi”.

„Cum se discutase în coaliţie, el (proiectul-n.red.) nu mai aduce noutăţi şi avem o OUG. Toată discuţia, din punctul meu de vedere, a fost un fake news total. Nu am văzut din partea PSD cel puţin o tentativă sau vreo propunere legislativă de vaccinare obligatorie şi eu nu susţin acest lucru ca să fie foarte bine înţeles”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Rafila a vorbit despre două medicamente inovative

În cursul zilei de miercuri, la finalul ședinței de Guvern, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări pe acest subiect al furnizării medicației antivirale inovative. „Ieri (marți-n.red), Comisia de boli infecțioase, după multiple întâlniri, a definitivat o estimare a necesarului de medicație antivirală. Astăzi, deja emitem autorizațiile pentru nevoi speciale pentru cele două medicamente inovative care se află la dispoziție. De ele vor beneficia pacienții aflați la risc, cu comorbidități, care, în cazul infecției, vor primi aceste antivirale încă din primele zile de boală.

Sigur, ele nu sunt necesare pentru toate persoanele infectate, pentru că, așa cum spuneam și cu altă ocazie, medicația antivirală trebuie utilizată cu prudență și numai după un anumit algoritm de investigații, care se adresează pacienților care îl pot primi, pentru că medicația antivirală este o medicație cu un grad de toxicitate destul de important și, atunci, trebuie pacientul evaluat înainte, astfel încât să poată să i se administreze acest tip de medicație”, a anunțat Rafila.

Ulterior, răspunzând unei întrebări, ministrul Sănătății a explicat despre ce anume două medicamente e vorba. „Este vorba despre Molnupiravir şi de Paxlovid, ele sunt produse de două companii americane, există un acord cadru cu UE, dar nu putem să aşteptăm operaţionalizarea acelui acord cadru pentru că prin acel acord cadru probabil că vor veni peste un interval de timp destul de mare şi atunci noi suntem puţin contracronometru, primul pe care îl vom avea disponibil îl vom pune la dispoziţia pacienţilor care sunt evaluaţi în aceste centre ambulatorii de evaluare.

Sper că spre sfârşitul acestei luni să avem disponibile primele cantităţi din unul dintre cele două produse, depinde foarte mult însă şi de producător, de disponibilitatea lui. Ne-am pregătit în evaluarea despre care vă spuneam, realizată de colegii din Comisia de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii, ne pregătim cu medicaţie antivirală pentru circa 250.000 de pacienţi”, a precizat Rafila, cu mențiunea că acestea nu se găsesc în farmacii.

author avatar
Andrei Coman
1.193 afisari

5 COMENTARII

  1. legea vaccinarii obligatorii a fost initiata de curvele din psd de acum cativa ani . astia spun in fata una si pe ascuns fac alta.

  2. Nu vreau să-l jignesc pe Ciolacu care este mediocru dar vrea sa para inteligent, bonom, cumsecade. Nu tine bai acesta. Adică tu nu vrei „vaccinare” obligatorie dar de codul QR pentru care ești obligat sa te înțepi, nu sufli o vorba. La fel, taci ca rahatul în iarba de faptul ca s-au scos din protocol arbidolul și Azitromicina, adică medicamente cu efecte cunoscute și ne „vrajesti” cu medicamente inovative, adică sa fim tot cobaii amerlocilor. SIKTIR, „canta” la alta masa. Prost o fi cine mai votează PSD ca eu nu v-am votat niciodată.

  3. Aoleo !La anexa Hotararii CNSU 1/2022, se propune sa se foloseasca doar masca FFP.2 !
    In anexa Ordinului 3009 din 2022 s a hotarat ca medicamentele antivirale se administreaza in centre de evaluare si spitale .
    De ce medicii familie nu pot trata cu antivirale ? Sa se inghesuie iar la usa spitalelor ?

  4. Bai Coirlakule, bai hahalera imputita, nu uita deviza voastra de hoti ordinari: Arbidol Macht Frei, chiar tu ai zis-o, bai prostalaule imputit !! In alta ordine de idei, nu plecati dupa fentele astora, ca fiul de cates de sekurici de Rafiloi vrea sa va inchhida in cusca din 15 ianuarie pana in 31 martie, ca sa va fie clar de ce se pregatesc kurvele astea de la gubernarea nazista din Walachistan, se vede ca sunt niste tradatori de neam si de colonie imputiti !! Faza aia cu trimiterea in somaj tehnic asta inseamna exact, adica un lock-doen de toata frumusetea de 2 luni si jumate, ca stiu si ei ca foarte putini dinte cobaii lor adevarati vor mai pune botul la minciunile lor, iar cei ne-vaxxinati in cap, adica cei cu adevarat liberi in trup si inima nu vor mai purta maskarada lor nazista, numai sclavetii docili si bine dresati de userei nazisti o vor face, adica aia ipohondrii !! Ha ha ha 🙂 Pazea, bai tampitilor, ca incep astia cu o noua runde de genocid, care nu e gata, e luat cu lopata, la prorpiu !! Ha ha ha 🙂 Imediat incepe si razboiul, asa ca aia e, scapa numai cine si care poate !! Adica, ce veti si voi mai mult de la nazistii astia, cel mai tare joc de societate e Darwinism-ul Total, mai tare ca asta nu e nimic, poate Iadul unde vor ajunge toti porkusorii de lapte ca Ciukalaul umfalt de 130 de kile, care nici 150 de metrii garduri nu poate sa alerge, tot timpul sunt 3 baieti cu ochii albastrii cu targa langa el !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger