AcasăPoliticaCâte faze are PNRR?

Câte faze are PNRR?

În sfârșit, Planul Național de Redresare și Reziliență a ajuns în Parlament. A fost pe la bufet, a admirat priveliștea Bucureștiului de pe terasă, s-a dat cu liftul și a plecat. Nu s-a discutat nimic. Și nici nu se puteau purta dialoguri pe marginea lui din moment ce nu era gata. A certificat-o Ludovic Orban cu gura lui că încă mai este de lucru.

Până acum, deci, PNRR arată cam așa. Faza pe Cotroceni, când Klaus Iohannis cheamă guvernul la el și vocalizează despre ce crede el că trebuie făcut. Faza pe coaliție, când miniștrii se prefac că au înțeles despre ce este vorba. Faza pe persoană fizică Vasile Cîțu, care când spune nu crede, când crede tace și când tace minte. Vine apoi faza pe ministere, când miniștrii își dau importanță și cer bani mai mulți decât toată suma alocată. După asta, urmează faza pe Cotroceni 2, când Iohannis se miră și el de cât de deștepți sunt oamenii aleși de el și-i trimite la plimbare. Nu lipsește nici faza pe TV, când guvernanții justifică oftica personală a Europei pe noi și ne dă cu tifla.

Nu are cum să lipsească faza pe PSD, când se cere prezentarea Planului și discutarea lui. De aici, lucrurile o iau înapoi. Urmează faza pe Comisia Europeană, când suntem întrebați dacă avem habar despre ce este vorba. Planul se duce retur, iar coaliția face clăbuci la gură explicând că e bine ce a făcut dar Europa nu e de acord cu banii pentru irigații. Și nici cu aia, nici cu cealaltă. La faza pe Cotroceni 3 nu se știe ce se întâmplă, e groasă rău dar Iohannis spune că nu trebuie să se grăbim. Coaliția ascultă, nu dă în brânci, iar PSD amenință cu greva parlamentară dacă nu ajunge PNRR în Parlament. Urmează faza pe amenințări 2. Apoi 3. La faza 4 nu știu dacă s-a ajuns. Vine și faza Unde-s Banii, căci PSD tocmai a descoperit că doar 14 miliarde primim, restul sunt bani după modelul împrumuturilor de la FMI. Peluza 2 huiduie, tribuna coaliției își pregătește folclorul de ușa cortului. Urmează și faza Cotroceni 4, când arbitrul povestește cum dădea el goluri cu mâna și nimeni nu vedea. Și chiar dacă vedea, cine avea curajul să mârâie?

author avatar
Valentin Boeru
456 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger