AcasăPoliticaCâtă pandemie, câtă nebunie?

Câtă pandemie, câtă nebunie?

Am ajuns în ziua în care se aplică noile restricții. Tot fără efecte benefice, tot fără minte luate. Armata de specialiști a lui Arafat sau a cui o fi ea nu a reușit să descopere formula ideală pentru a preveni răspândirea virusului. Improvizează în neștire, cu rezultate zero. Este un experiment sortit eșecului, căci nu se poate discuta despre altceva. Logica măsurilor luate este departe de bunul-simț în gândire. Poți să țipi cât vrei că măsurile nu au efect, nu te bagă nimeni în seamă. Autoritățile sunt imune la semnalele populației că iar se greșește, ele știu doar că trebuie să impună un nou plan. Într-un nou scenariu. Apoi în altul și încă într-unul, la nesfârșit.

Prefectul Stoica specialist în câini

Localitățile au intrat în carantină pe rând, după calcule greșite.  Apoi, calculele s-au schimbat, iar rezultatele au fost și mai proaste. După două săptămâni sau o lună se anunța o victorie de râsul curcilor, cu cifre asupra cărora planau îndoieli. În localitatea pusă sub opreliști a scăzut rata îmbolnăvirilor, dar a explodat alături, în comuna din imediata vecinătate. Cu și mai multe cazuri. Alt scenariu, altă carantină.

Plan gândit să stăm la grămadă

La București, spectacolul prostiei este total. Mijloacele de transport în comun nu își vor modifica programul, dar nici nu vor fi suplimentate. Eșalonarea acestora pe segmente orare în așa fel încât să acopere mai mult timp e greu de gândit. De ce să avem zece autobuze la interval de patru minute când e mai simplu cu doar patru la un interval de 30 de minute? Prefectul Alin Stoica însă are și alte soluții.

Aglomerația de la Metrou nu e văzută nicăieri

Se va folosi un singur sens de deplasare în interiorul lor. Urcăm numai prin față și coborâm doar pe ușa din spate, exact cât, pentru o singură stație, să ne frecăm unul de altul până ajungem la ieșire. De ce să suplimentăm garniturile de metrou în orele de vârf, când fără cel puțin 1.000 de călători la grămadă stațiile își pierd strălucirea?

Specialiști în ce?

În raport de rata îmbolnăvirilor, pe care oricum nimeni nu o cunoaște, se mai fac și alte schimbări. După ora 18 sau 20 nu se mai iese din casă. Nu mai ține cu mersul la cumpărături, căci și magazinele se închid mai devreme. Întrebare simplă: dacă se lucrează până la ora 18, când mai putem merge pentru aprovizionare? Vreau să văd și eu patronul care dă drumul angajaților să-și facă piața în timpul programului. Și asta nu e tot, căci noile reguli ordonează și viața animalelor de companie. După ora limită pot fi scoase din casă numai prin fața blocului în care proprietarul domiciliază. Nu am auzit să existe câini, bunăoară, care să-și satisfacă nevoile în locurile și la ora indicată de nu știu ce comitet pentru situații de urgență, dar am auzit de oameni care se cred specialiști prin comitetele astea. Specialiști în ce?

La casa de nebuni

Lângă pandemie, nebunia e în floare. După protestul de la Metrou, premierul Florin Cîțu cere instituţiilor statului să-i ajute pe cetăţeni şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală. Vorbe scăpate fără cap. De unde să știe Metrorex cine urma să folosească metroul în ziua aceea? Și ce să recupereze păgubiții? Costul unei călătorii? A sărit și Protecția Consumatorului.

Raed Arafat nu e străin de măsurile absurde

Să fie despăgubiți posesorii de abonamente pentru că nu le-au putut folosi. Despăgubiți cu ce? Contravaloarea unei deplasări? E semnul că cei care se află în vârful treburilor statului nu înțeleg ce se petrece lângă ei, dar nici cu ei. Exact ca în pandemie, unde iau măsuri aberante. Protestatarii mai curajoși sau mai vocali sunt înhățați de jandarmi și duși la spitale de psihiatrie. Scade rata îmbolnăvirilor în felul ăsta? Se eliberează mai repede paturile de la ATI dacă se recurge la asemenea măsuri?

Depășit de situație

Suntem obligați, în continuare, să purtăm masca. Care măști, că nu ne păzesc de nimic. Alte 2,5 milioane de bucăți au fost depistate ca fiind neconforme. Pe de altă parte, Valeriu Gheorghiță anunță că nu este exclus să facem și a treia doză de vaccin. Este, de fapt, un preambul pentru vaccinarea din șase în șase luni care se anunță. 69 de copii au fost vaccinați cu AstraZeneca și Moderna. E o greșeală sau o coincidență, așa cum ni se spune de fiecare dată? A coincis cu ce? Cu diletantismul unora sau cu nebunia unu sistem care refuză să înțeleagă că e depășit de situație?

author avatar
Valentin Boeru
1.928 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger