AcasăPoliticaCâtă mască și câtă manipulare?

Câtă mască și câtă manipulare?

Este dreptul fiecăruia să creadă ce vrea despre virusul Covid. Unii, că ar exista, alții că nu. Cine vrea să creadă că este vorba de o conspirație mondială e liber să o facă. Până și medicii sau specialiștii epidemiologi sunt împărțiți. Unii susțin că ar fi de proveniență animală, alții spun că ar fi o invenție a armatei chineze. Dar nicăieri nu veți găsi raiul manipulărilor ca în România. Bine că nu s-a introdus în Constituție obligativitatea de a crede în existența lui.

Și poate nu atât manipularea aceasta este deranjantă. Purtatul măștii de protecție o întrece. După ce s-au întrecut și încurcat în declarații, autoritățile se miră că lumea nu mai are încredere în ceea ce spun.

Cine își bate joc de noi?

Inițial au declarat că purtatul măștii este obligatoriu. Nu avea importanță dacă e bine sau nu și nici unde. Stăruiau în mod special când nu se găseau nicăieri de cumpărat. Și atunci, ce să fi purtat? După un timp, au revenit și au spus că nu trebuie purtată pe stradă, că se adună acolo tot felul de nici nu mai știu cum să le spun, deci, mai bine fără, ca să nu ne îmbolnăvim de altceva. În mod ciudat, numărul de îmbolnăviri a scăzut când obligativitatea nu mai exista. Acum, după ce s-au reglat afacerile și importurile, vedem că suntem tot mai ușor de agățat de virus. Un fel de ar fi cazul să vă îmbolnăviți, căci avem marfă pe stoc. Simțiți-vă!

Suntem ca într-un teatru absurd, dacă luăm în considerare ultimele reglementări. După ora 23.00, virusul face ravagii pe terase. Îl ajunge din urmă, așa, o furie care ziua nu se lipește de el. Ai sau nu ai mască, îl apucă damblaua de la înserat și până în zori. Apoi, la lumina zilei, îi trece. Masca a devenit burghiul cu care ni se sfredelește creierul ceas de ceas. Numai nouă. Țările din nordul Europei trăiesc bine mersi fără obsesia asta. Îi vedem pe cei de acolo pe canalele de televiziune străine. În România nu se difuzează așa ceva. Nu e voie. Ar fi și ilogic. Pe deoparte Guvernul își face reclamă la măști și ne bate la cap cu purtatul ei, pe de alta am vedea cum stă treaba în nordul Europei. Cred că acolo nu s-au făcut stocuri. Trebuie să purtăm masca pe anumite trasee, dar la un metru mai încolo nu mai e nevoie. Cum vine asta? Ne-a spus Rafila că virusul nu se ia din apă, dar noi am ajuns să o purtăm și printre valurile mării. Cineva își bate joc de noi. Are curajul să vină seara, la televizor, și să spună că el e ăla?

author avatar
Valentin Boeru
1.388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger