AcasăPoliticaCât de laș este PNL?

Cât de laș este PNL?

A apărut harta localităților afectate de Covid. Predomină verde, ceea ce înseamnă că e bine. Din loc în loc, niște galben, iar roșu doar în 43 de localități. La ce îi ajută pe părinți harta? La nimic. Dar pe elevi? La același nimic. În București, incidența este de 1,12, adică numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori. Și? Și nimic, pentru că un ministru a hotărât că nu este obligatoriu ca școala să aleagă să înceapă orele exact cum este încadrată localitatea în analiza Institului Național de Sănătate Publică, adică ăștia cu harta. Și atunci, de ce s-a mai întocmit harta? Ca să vadă lumea că PNL nu stă degeaba și că are talent la desen.

Cât timp va fi valabilă harta? Parcă mai contează? PNL a făcut-o și gata. De restul se descurcă fiecare cum poate. De ce? Pentru că este prea riscant pentru liberali să-și asume vreo răspundere majoră. A, dacă e vorba de măști, va vorbi despre măști. Dar de dat, oricum nu va da vreuna.

Cine este autorul?

Monica Anisie a făcut o fixație din 14 septembrie

Decizia de a se începe școala la 14 septembrie nu are nicio legătură cu învățământul. În schimb, are legătură cu politicul, căci este una politică. Conspiraționiștii deja se pregătesc să lanseze pe piață scenariul la care se gândesc tot mai mulți. Dacă începerea școlii este un experiment pentru a testa dacă măsurile luate sunt în regulă, pentru a ști cum procedează, mai departe, cu alegerile? Nu știu nici dacă e adevărat, nici dacă nu, dar cuiul rămâne înfipt în minte și este greu de scos.Nu se poate spune cu exactitate cui aparține decizia de începere a școlii la 14 septembrie. Iohannis a declarat-o primul. De la el a preluat-o PNL, care a rostogolit-o la vale în Ministerul Sănătății, iar acesta în Direcțiile de Sănătate Publică. Pe de altă parte, Ministerul Educației a împins-o și el în inspectoratele școlare județene, tot mai jos până la directorii de unități de învățământ, care, de o lună, sunt bolnavi de nervi. Nu știu ce să aplice, nu le explică nimeni, nu au fonduri dar trebuie să deschidă școlile. La final, ai spune că ideea i-a aparținut lui Iohannis, totuși, dar acesta este purtătorul de cuvânt al PNL, după cum s-a văzut. Deci, cui aparține?

Nelu Tătaru nu poate oferi garanții că lucrurile vor merge bine

Se lasă cu dosare penale

PNL s-a spălat imediat pe mâini. Nu răspunde de nimic. A pasat totul până la nivel individual, de director, de profesor sau învățător. Desenează hărți și gata, e de ajuns. Atâta haos parcă nu găsești în alte inițiative guvernamentale. Liberalii n-au spus nici măcar că planul este perfectibil, l-au declarat de laînceput foarte bun și foarte sigur. Și dacă la școala din scenariul verde vine un copil care domiciliază în zona roșie? După cât timp își dă DSP seama că a împărțit Covid cu generozitate? Bine, închide clasa sau școala și toți învață de acasă, dar până aici colegii celui în cauză or fi dat și ei Covid mai departe. Soluții? Aici nu e vorba de soluții, ci doar de începerea școlii. Ce nu e clar? Și dacă în toată „perfecțiunea” acestor planuri apare o breșă și ne trezim cu o rată ridicată a îmbolnăvirilor? Cine răspunde? PNL? Nu cred, el a avut grijă să se derobeze de sarcini, mai departe nu îl interesează. Plutește în aer o amenințare care dă fiori pe spate dascălilor. Câți dintre ei se vor alege cu dosare pentru zădărnicirea combaterii bolilor?

Miros de răzmeriță

Călin Popescu-Tăriceanu cere degeaba amânarea, nu e băgat în seamă

Câte sisteme de testare a elevilor și profesorilor există la ora actuală? PNL nu poate oferi niciun răspuns. Părinții cer amânarea începerii anului școlar până în momentul în care vor fi luate toate măsurile de siguranță. Însă așa ceva nu se poate, pentru că afectează alegerile locale. Liberalii știu că împingerea termenului de 27 septembrie le dă peste cap rezultatele. Trebuie să fructifice la maximum faptul că, cel puțin în sondaje, sunt pe val. Orice întârziere îi trage în jos. Tocmai de aceea spuneam, la început, că decizia nu are legătură decât cu politicul, nu cu școala. Decât planuri și scenarii colorate, absurde și de amețit naivii, mai bine liberalii s-ar gândi ce se va întâmpla când, după primele cazuri de îmbolnăviri ale copiilor, părinții vor ieși în stradă și li se vor alătura alții și alții. Nu simt mirosul de răzmeriță?

author avatar
Valentin Boeru
2.174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger