AcasăPoliticaCât costă aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Statele membre, plătitoare nete

Cât costă aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Statele membre, plătitoare nete

Intrarea ucrainenilor în clubul european ar da dreptul Kievului la aproximativ 186 de miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani

Aderarea Ucrainei la UE ar da dreptul Kievului la aproximativ 186 de miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani, potrivit estimărilor interne ale bugetului comun al blocului, transformând pentru prima dată „multe” dintre statele membre existente în plătitoare nete.

Modelarea, prima care a apărut de la Bruxelles cu privire la potențiala aderare a nouă noi state membre, subliniază implicațiile politice și financiare profunde ale extinderii uniunii pe întregul continent.

Oficialii UE au estimat în această vară potențialele ramificații financiare într-un studiu consultat de Financial Times, care a folosit normele existente pentru bugetul Uniunii în perioada 2021-2027. Acestea au fost aplicate unei uniuni extinse care include Ucraina, Moldova, Georgia și șase state din Balcanii de Vest.

Bilanțul financiar al adăugării tuturor celor nouă membri la bugetul existent, cunoscut sub numele de cadru financiar multianual, ar fi de 256,8 miliarde de euro. Efectele secundare pentru statele membre actuale ar include o reducere a subvențiilor agricole de aproximativ o cincime.

„Toate statele membre vor trebui să plătească mai mult la bugetul UE și să primească mai puțin de la acesta; multe state membre care sunt în prezent primitori neți vor deveni contribuitori neți”, conchide documentul elaborat de secretariatul Consiliului UE.

Intrarea a nouă state ar forța o serie de ajustări „de anvergură” care ar putea include o creștere semnificativă a contribuțiilor bugetare nete din partea națiunilor UE.

Aplicând normele actuale la o uniune extinsă, Ucraina ar fi eligibilă pentru 96,5 miliarde de euro din Politica Agricolă Comună a UE. Potrivit studiului, această schimbare financiară ar forța reduceri de aproximativ 20% ale subvențiilor agricole pentru statele membre actuale.

Ucraina ar fi cel mai mare beneficiar al blocului, cu 41,1 milioane de hectare de suprafață agricolă utilizată, împingând Franța pe locul al doilea.

De asemenea, Ucraina ar putea beneficia de plăți în valoare de 61 de miliarde de euro din fondurile de coeziune ale UE( îmbunătățirea infrastructurii). Cu nouă state membre suplimentare, Republica Cehă, Estonia, Lituania, Slovenia, Cipru și Malta nu ar mai fi eligibile pentru aceste fonduri.

Calculele făcute de secretariatul general al Consiliului, organismul care reprezintă guvernele celor 27 de state membre ale blocului, vin în contextul în care UE analizează dacă va accepta să deschidă negocieri oficiale de aderare cu Ucraina până la sfârșitul acestui an, așa cum a solicitat Kievul.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
623 afisari

3 COMENTARII

  1. Se vede in foto cum triseaza ursuleasa,are mana in afara gramezii,deci aderare pa!!!Doar pustiul o sa ramana peste astia!!

  2. ,,Aproximativ 10.000 de militari ucraineni s-au predat deja forțelor ruse folosind frecvența radio specială 149.200 „Volga”, care funcționează de la mijlocul verii, au declarat serviciile operaționale pentru TASS.
    „Acum, peste 10.000 de militari ucraineni au ales deja viața și au folosit frecvența 149.200 ‘Volga’ pentru a se preda. Captivii sunt hrăniți; li se oferă toată îngrijirea medicală necesară”, a spus sursa, menționând că frecvența radio dedicată funcționează în toate direcţiile liniei de angajare în zona de operaţii militare spe-ciale. El a subliniat că numărul captivilor care se predau a crescut recent. Acest lucru se datorează, printre altele, clandestinului pro-rus, ai cărui activiști răspândesc informații despre opțiunea de capitulare în zona e operațiuni militare speciale din acele orașe controlate de forțele armate ucrainene.„Au existat deja cazuri
    în [satul din prima linie] Rabotino când luptătorii ucraineni au folosit frecvența de 149.200 „Volga” pentru a se preda în grupuri întregi”, a declarat pentru TASS Uniunea Veteranilor din cadrul Operațiunii Militare Speciale. Frecvența 149.200, care poate fi accesată pe orice radio digital, este special desemnată pentru a fi folosită de militarii ucraineni ca canal de comunicare a intenției lor de a se preda armatei ruse, care apoi îi poate localiza și îi poate lua captivi în siguranță, salvând astfel Militarii ucraineni să nu-și riște viața trecând câmpuri minate pentru a ajunge la liniile rusești. Proiectul este operațional de la mijlocul verii.’’

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger