AcasăPoliticaCât a cheltuit Klaus Iohannis în martie ca să zboare cu avionul...

Cât a cheltuit Klaus Iohannis în martie ca să zboare cu avionul de lux: „A mărit bugetul cam de patru ori”

Klaus Iohannis iubeşte luxul şi opulenţa. Asta e sigur, după ce a cheltuit peste 2 milioane de euro numai în luna martie pe deplasările externe. Asta reprezintă mai mult de o treime din întregul buget alocat pentru 2023.

Costurile sunt mai mari decât în oricare dintre anii 2016-2021.

Iohannis a mărit bugetul de 4 ori

Cătălin Avramescu, fost consilier prezidențial, a spus că în 2022, administrația lui Klaus Iohannis a mărit bugetul pentru cheltuielile președintelui de patru ori, de la 27 de milioane, cât era în 2012, la 135 de milioane de lei.

În 2012, Administrația Prezidențială avea cu totul un buget de 27 de milioane de lei, în 2022, ultimul an încheiat, administrația lui Iohannis are un buget de 135 de milioane de lei.

Administrația Prezidențială nu mai are o aeronavă de multă vreme, de când fostul avion prezidențial, care era folosit și pe vremea lui Ceaușescu, a rămas foarte mult în urmă, din punct de vedere tehnic.

Era un Boeing 707, ale cărui motoare nu mai puteau fi modernizate, deci nu mai putea ateriza în niciun fel de condiții normale pe aeroporturile europene. Știam asta cam de 15 ani”, a Cătălin Avramescu, pentru Euronews.

Cum au crescut cheltuielile pe deplasările externe:

  • 2021 – 7,899,252.55 de lei (1,5 milioane de euro)
  • 2020 – 3,103,378.16 de lei (620 de mii de euro)
  • 2019 – 10,839,246.03 de lei (2,1 milioane de euro)
  • 2018 – 6,319,429.25 de lei (1,2 milioane de euro)
  • 2017 – 6,347,806.78 de lei (1,2 milioane de euro)
  • 2016 – 6,111,395.77 de lei (1,2 milioane de euro)

În prezent, șeful statului se află într-un turneu în America Latină care se va încheia pe data de 26 aprilie. Pentru această deplasare, Iohannis a ales să închirieze o aeronavă de la o companie din Luxemburg.

author avatar
Andrei Ștefan
624 afisari

22 COMENTARII

  1. S-a vazut ghiolbanul ajuns
    In lumea buna cu softul
    Isi da aere prostul
    Se crede vre-un rege ascuns

    Dar proasta crestere
    Si ingamfarea
    Nu ajunge sa-i infraneze purtarea
    De individ avar din nastere

    De infractor hot s’ ordinar
    Fiinta fara de suflet
    Interlop ajuns la borcan
    Ros de minciuni pana-n crestet

  2. E de groaza cu acest parvenit,penal Cocotat la varful statului mafiot.Cea mai mare relizare a acestui parazit,Roooomaniaaa esuaaata.Dupa cum a recunoscut.Inainte de asta,dupa ce s-a gadit vreo 5 minuteee,a spus ca cea mai mare realizare a mandatului lui,a fost faptul ca a indepartat dela guvernare PeeeSeeeDeeee-ul.Pe care apoi l-a cocotat din nou la guverare,si astfel a ochit mai multi iepuri dintr-un foc.A rezolvat-o,are guvernul lui,Parlamentul lui,si ca urmare a scapat de suspendareee.Morcovul acesta cu suspendarea,l-a scos din fund la timp,si acum poate dormi linistit si poate toca meleoanele Tarii in nestireee,fara rusineee,stiind ca nu-i poate face nimeni nimic.Poate doar Dumnezeu,care nu da cu parul….

  3. CA SI FINAL…JOHANNIS A FOST PUS PRESEDINTE DE „EI”….ADICA SECURISTII LUI SOROS…..IN LOC SA-L INJURATI PE KLAUS HAI SA VA AUD CUM INJURATI PE IZMENARUL….VARANUL FELIX…STOLOJAN….MANOLE-ICSARESCU

  4. Eu nu pricep de ce se strofoca lumea si se injura pe forumuri. Doar acest individ a fost alesul Popurului suveran, de doua ori, cu procente zdrobitoare in fata contractanditatilor, la o participare la vot de peste 50%. Deci, domnilor si doamnelor, stergeti-va mucii si nu mai bociti, Aveti ceea ce ati ales, ca nu v-au placut „hotii si prostii” propusi de alte partide. NU v-au placut nici independentii, fara niciun trecut politic, asa ca acum dupa mai bine de 8 ani, Pas cu pas, aveti rezultatul ideii de Neamt gospodar ales in fruntea tarii: Romania Educata!

    • „contractanditatilor”…….unde ai contractanditat virusul cretinismului????nu mai linge purceaua in peeezda ca are virusi

  5. Nu stiu asta e datoria administratiei presidentiale sa asigure cel mai bun confort celui mai mare roman. Datoria mea e sa aflu ce a facut in Singapore si Argentina sau Japonia. Iar daca presa e ocupata si e scump sa ajungi acolo atunci Parlamentul are datoria sa il cheme in Parlament si sa raspunda in fata poporului ce a facut in strainatate pt noi?

    • Cat a cheltuit ravasitoarea sa sotie, pe haine,posete si pantofi, din salariul de profesor?
      Da cat a dat la coafor? 🙂 si pe clama aia de plastic?
      E ravasitoare in rochie verde praz cu pantofi roz su poseta alba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger