AcasăPoliticaCare țară, Rareș Bogdan?

Care țară, Rareș Bogdan?

Europarlamentar. Adică parlamentar în euro. Prim vice-președinte în PNL. Adică e tot al doilea. Nu e președinte. Ziarist de excepție. Adică, excepție de la presă. Alunecos. Adică alunecos. Patriot. La cuvântul ăsta am mai luat viruși de pe internet. Nu mai descriu.

Rareș Bogdan nu putea rata momentul în care să se arate națiunii. Caută clipa când Avram Iancu intră în uitare și atunci vine el și își bagă fața la poză. Dacă e fără Avrămuț al Codrilor, își scoate la vedere gleznele epilate și indolența de politician născut din nevoile altora. Când e cu politică, își schimbă batistuța și rujul roz, să dea bine în cadru. Când e cu partea a doua din politică, căci serialul e lung, nu mai înjură PNL, pe Orban, Gorghiu sau pe cine îi sufla în cască producătoarea. E patriot, ce ramurile fagului din Sulighete, unde a poposit calul lui Iancu de Hunedoara să facă pipi. E la fel de patriot ca acum, când îi înalță ode lui Marcel Vela, cel mai acordeonist personaj al Internelor.

Tocmai ieșiseră zvonurile că urma să fie ministru în locul lui Vela. Rareș Bogdan a zis că nici nu se gândește, că el e europarlamentar și își duce mandatul până la capăt. Din asta, eu am înțeles că nu va renunța la o poală de bani pentru o mână de firfirici. Dacă voia să fie ministru, nu era o problemă. Așa mă gândesc și eu, o fi având școala profesională de miniștrii absolvită și nu îi mai lipsea decât să depună cerere. Dar el, patriotul, se duce acolo unde i-o cere țara. Care țară, Bogdane? România nu ți-a cerut nimic. Nu mai confunda țara cu listele de partid. Nu mai amesteca România în același mojar cu PNL, căci PNL abia s-a târât spre un 25 la sută la alegerile pe care tu le vedeai deja câștigate. Care țară, căci PNL nu înseamnă România? Și nici invers. Care țară, Bogdane, căci România e sătulă de pălăvrăgeala și de fonfleurile tale politice și aproape  jurnalistice, pe care niciun academician nu se încumetă să le parcurgă. Ar face-o degeaba, n-ai substanță. N-ai conținut. Nu ai nimic demn de remarcat. Doar rujul. Apropo, l-ai schimbat sau doar mi se pare mie?

author avatar
Valentin Boeru
1.849 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger