AcasăPoliticaCare restricții? Sunt nule!

Care restricții? Sunt nule!

Haosul este total și nimeni nu știe ce mai avem voie și ce nu. Hârtiile lui Arafat nu prea ne dau voie la multe. Republica lui este mai puternică decât România. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a devenit stat în stat și legiferează peste Parlament sau hotărăște în numele guvernului căruia i se subordonează. Emite hotărâri prin care ni se interzic o groază de lucruri pe care, ulterior, guvernul le ia de bune și naște câte o ordonanță. Bulibășeală totală. Florin Vasile Cîțu este președintele CNSU. Semnează toate documentele emise de Arafat, comandantul acțiunii, pe care ulterior le transmite guvernului spre aprobare. Iar la guvern, le aprobă tot el, în calitate de premier. Mai românește de atât nu se poate.

Arafat în afara legii

Nu mai avem voie să protestăm decât în anumite condiții. E un drept constituțional, dar pe cine interesează că ni se încalcă? Nu mai avem voie nici să ieșim din case după o anumită oră, anulându-ne, practic, dreptul la libera circulație. La fel, drept constituțional și, la fel, încălcat. Ne mișcăm în raport de ora de închidere a magazinelor, de parcă și Constituția ar avea program de funcționare. De la fără zece, până la și jumătate.

Ne învârtim în jurul cozii

Suntem prizonierii unei mari farse. Ni se impun reguli de care ar trebui să nu ținem cont. Obligarea magazinelor la un anumit orar este o altă cacealma. Nu are logică, nu are legătură cu pandemia. Niciun studiu nu a demonstrat că după ora 18, în supermarketuri virusul seceră vieți. În același registru, nu a probat nimeni că după ora 20 e dezastru pe străzi și crește rata îmbolnăvirilor.

Încă un motiv pentru ca premierul să demisioneze

Explicațiile date, că în alte țări e la fel sau mai rău, sunt la fel de cretine. După cum la fel de aberante sunt și motivațiile încercate de autorități. Închidem magazinele la ora 18 ca să aveți timp să ajungeți acasă până la ora 20, când nu mai aveți voie să părăsiți domiciulul. Și uite așa o luăm de la capăt. Dar de ce nu avem voie să ieșim din case?

De la Cîțu, tăcere

Suntem obligați să respectăm niște restricții care, legal, nu există. Sunt opreliști prevăzute în hotărâri complet lovite de nulitate. Dincolo de faptul că doar printr-o lege ni se pot limita drepturile, nicicum prin hotărâri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, documentele care stau la baza acestor decizii nu există. Au fost redactate și semnate, dar niciodată nu au fost publicate. Nici în Monitorul Oficial și nici măcar pe site-urile guvernamentale. Or, conform legii, ele își încep valabilitatea din momentul publicării.

Renate Weber va fi din nou scoasă dușman al poporului

Este problema asupra căreia atrage atenția Renate Weber, Avocatul Poporului. „Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiţie de intrare în vigoare a unui act normativ şi că prin această operaţiune se asigură accesul publicului la conţinutul acestuia, vă rugăm să ne comunicaţi motivele de fapt şi de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 şi până în prezent nu au respectat condiţia publicării în Monitorul Oficial şi pe de altă parte anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 şi nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro şi stirioficiale.ro”, i-a învederat Weber premierului Cîțu. Iar de la Cîțu, pînă acum, tăcere.

Tot conspiraționiștii sunt de vină

În condițiile în care hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, atât cele cu efecte directe, cât și cele care stau la baza hotărârilor de guvern referitoare la pandemie nu sunt publicate nicăieri, e de la sine înțeles că restricțiile impuse sunt lovite de nulitate. De ce suntem obligați să respectăm reguli care nu există sau nu pot fi recunoscute legal? Aparițiile lui Klaus Iohannis, Florin Cîțu sau Raed Arafat invocând ordonanțe și hotărâri aflate de fapt în afara cadrului legal îi pun pe aceștia în cea mai proastă lumină. Vorbesc despre starea de alertă când ea nu există. Motiv suficient pentru a li se cere demisia. Pe de altă parte, Poliția și Jandarmeria ne dau amenzi pentru fapte inexistente legal. Asta este realitatea, în schimb tot noi suntem conspiraționiștii care luptă împotriva fericirii neamului.

author avatar
Valentin Boeru
2.002 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger