AcasăPoliticaCarantină totală în România? Premierul Ludovic Orban, anunțul momentului - VIDEO

Carantină totală în România? Premierul Ludovic Orban, anunțul momentului – VIDEO

Carantină totală în România? Premierul Ludovic Orban, anunțul momentului - VIDEO

După ce în cursul zilei precedente a fost raportat un număr record de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) la nivel național, peste 6.400, mulți se întreabă dacă există posibilitatea ca autoritățile să ajungă să impună carantina la nivel național. Pentru moment, premierul pare să excludă varianta unei carantinări totale.

Întrebat concret despre acest lucru, în cursul zilei de vineri, șeful Executivului a adus în primă fază în discuție necesitatea evaluării măsurilor luate deja încă de zilele trecute, la momentul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României. ”În cadrul HG privind prelungirea stării de alertă, am instituit măsuri care sunt gândite împreună cu specialiștii pentru depășirea diferitelor praguri. (…) Suntem în analiza efectelor. Este prematur să faci o analiză a efectelor măsurilor luate, pentru că efectele (…) se văd după o perioadă de cel puțin 10 zile. (…) Suntem într-o permanentă evaluare a altor posibile măsuri pe care le putem adopta. Pe de altă parte, grija noastră cea mai mare este ca aceste măsuri să nu afecteze economia, companiile (…) pentru că oamenii au nevoie de locuri de muncă”, a susținut Ludovic Orban.

Când s-a dorit să se afle de la premier care ar fi exact pragul maxim pe care îl ia în calcul pentru carantinare, premierul a evitat să dea cifre. ”Aș prefera să nu port așa o discuție legată de praguri. Obiectul nostru este să reducem creșterea numărului de cazuri. Sigur că ne confruntăm cu o creștere de cazuri, pe care -se vede- nu o negăm. Pe de altă parte, noi am gândit o serie de măsuri aferente acestei creșteri a numărului de cazuri, pe care le aplicăm, sunt în curs de aplicare și analizăm care sunt efectele acestor măsuri. Să mai impunem alte măsuri de restricție va trebui să avem temeiuri extrem de serioase. Iar ceea ce se tot vorbește cu carantinarea totală suntem departe de o asemenea decizie”, a susținut Ludovic Orban.

Ce spune președintele

La rândul său, în urmă cu două zile, Klaus Iohannis transmisese un mesaj în aceeași notă. Cu accent pe măsurile luate deja, în lupta contra noului coronavirus. ”Noi, fiecare, cu mască, distanță, igienă, autoritățile cu măsurile care au fost impusă, iar sistemul sanitar cu ce am discutat, chiar ieri, cu extinderea capacităților, de exemplu la terapie intensivă, lucru care se realizează. (…) Nu ne dorim un așa numit lockdown. Deocamdată situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”, afirma președintele, în fața presei, în 28 octombrie.

author avatar
Cristina Stefan
233 afisari

2 COMENTARII

  1. De ce nu intra Guvernul in carantina totala, ca tot nu faceti nimic, si are si Sica timp sa-si bea Berea in tihna

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger