AcasăPoliticaCarantină și în Capitală, nu doar în jurul ei? Ce răspuns dă...

Carantină și în Capitală, nu doar în jurul ei? Ce răspuns dă prefectul Berbeceanu

Carantină și în Capitală, nu doar în jurul ei? Ce spune prefectul Berbeceanu (foto: Facebook/Prefectura Capitalei)

După ce, în ultima perioadă, mai multe localități ilfovene din preajma Bucureștiului au intrat în carantină, pe fondul numărului crescut de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prefectul Traian Berbeceanu a făcut precizări importante cu privire la situația din Capitală.

Și anume a răspuns întrebării care îi preocupă, în mod firesc, pe bucureșteni. ”Nu se impune carantinarea Capitalei. Dacă în urmă cu câteva zile aveam 1.500 de persoane depistate zilnic cu SARS-COV-2, acum am scăzut la 1200 cazuri. Nu se va convoca deocamdată Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, pentru că situația nu o impune. Suntem atenți la evoluția pandemiei și la măsurile din teren. Nu se impun acum măsuri suplimentare. Apreciem că acum suntem într-o fază de platou”, a declarat Berbeceanu, citat de realitatea.net.

Mai mult, prefectul Capitalei a pus accent pe nevoia ca locuitorii orașului să respecte măsurile decise de autorități, în vederea limitării pe cât posibil a răspândirii noului cornavirus. ”Sunt optimist și nu cred că se va impune carantinarea. Dacă situația o va impune și vom fi nevoiți, vom lua și măsuri mai severe. Dacă respectăm măsurile în vigoare, nu vom fi nevoiți să luăm alte măsuri mai severe. Suntem optimiști că bucureștenii vor respecta aceste măsuri”, a mai precizat oficialul, înainte ca Grupul de Comunicare Strategică să facă public bilanțul de luni privind situația generată de COVID-19.

Cum arată cifrele oficiale de luni

Astfel, s-a aflat că din totalul celor 59712 de cazuri confirmate în București, 1307 sunt nou confirmate.

Totodată, s-a aflat că în ultimele 24 de ore la nivel național au fost înregistrate 4.207 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Și că până luni, 23 noiembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 422.852 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 296.844 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, tot luni au fost raportate 130 de decese în rândul unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

324 afisari

1 COMENTARIU

  1. STRUCTURA ADMINISTRATIVA ACTULA A ROMANIEI ESTE SPECIFICA UNUI STAT MAFIOT .
    ACEST FENOMEN NATRURAL NUMIT COVID „PROVOCAT” DEMONSTREAZA INCLUSIV CA JUD ILFOV ESTE ZONA DOMINATA DE MAFIA DE PRETUTINDENI .
    METROPOLA SE CHEMA CAPITALA UNITA CU ZONA ILFOV NEMAFIOTIZATA SI FARA existenta administratiei inclusiv a CELOR 6 SECTOARE .
    ROMANIA NU POATE AVEA METROPOLA DIN CAUZA MAFIEI CU RAMIFICATII MULTIPLE .
    MAFIA ESTE ORGANIZATIA FOSTILOR STAPANI DE SCLAVI SI MAI RAU…………….S-A AJUNS LA TRAFIC DE ORGANE NU NUMAI DE CARNE VIE (de persoane).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger