AcasăPoliticaCapitala, în scenariul verde. Se aplică noi relaxări. Prefectul a făcut anunțul....

Capitala, în scenariul verde. Se aplică noi relaxări. Prefectul a făcut anunțul. La ce restricții nu se renunță încă

Capitala, în scenariul verde. Se aplică noi relaxări. Prefectul a făcut anunțul. La ce restricții nu se renunță încă (sursa foto: b1.ro)

Bucureștiul trece, oficial, în scenariul verde, ca urmare se vor aplica o serie de noi relaxări ale măsurilor restrictive impuse de autorități în vederea limitării răspândirii noului coronavirus. Așadar, sunt vești bune pentru locuitorii Capitalei.

După ce s-a încheiat ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă București, prefectul Alin Stoica a vorbit despre schimbările care vor apărea. Și anume că ”sălile de spectacol pot funcționa cu capacitate de 50%, restaurantele la interior pot funcționa cu capacitate de 50%, pot fi organizate evenimente de tip drive-in. De asemenea, evenimente culturale, în aer liber, cu până la 300 de participanţi”.

Întrebat ce se va întâmpla cu școlile din București și când vor fi ele deschise pentru toți elevii, prefectul Capitalei a precizat, între altele: ”copiii toţi vor putea merge la şcoală în momentul în care rata de infectare scade sub 1 la mie”.

Încă nu se renunță la restricțiile de circulație pe timp de noapte

De asemenea, s-a aflat că încă nu se renunță la restricțiile de circulație pe timp de noapte. Și că o eventuală schimbare a acestei situații ar putea veni de la Guvern.

”Da, există aceleaşi restricţii de circulație pe timp de noapte care au existat şi până acum. Deocamdată pe hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă aceasta este măsura pentru perioada nopții – şi anume limitarea circulaţiei între 22.00 şi 5.00. Dacă se va reveni asupra măsurii, Guvernul va trebui să o facă, în funcţie de evoluția epidemiologică”, a punctat Alin Stoica.

177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger