AcasăPoliticaCandidează iar Geoană la prezidențiale? „Interesul meu pentru politica românească este...”

Candidează iar Geoană la prezidențiale? „Interesul meu pentru politica românească este…”

sursa foto: Mircea Geoana/Facebook

Va mai intra încă o dată Mircea Geoană în lupta pentru Cotroceni, după ce în 2009 a pierdut cursa pentru fotoliul prezidențial?

Actualul secretar general adjunct al NATO, postură în care se află deja de trei ani, a căutat să lămurească lucrurile.

Faptul că vorbește despre subiecte care-i preocupă pe români – din sfera politicului sau a economicului – nu ar avea vreo legătură cu „pregătirea vreunei presupuse candidaturi”, a lăsat să se înțeleagă, joi, Geoană.

Declarațiile n-ar trebui citite în notă electorală

Interesul meu pentru politica românească este foarte redus. A vorbi despre marile subiecte ce îi preocupă pe români, fie ele politice, economice sau sociale, nu are de-a face cu pregătirea vreunei presupuse candidaturi.

Aşa cum văd eu lucrurile, obligaţia unui lider este de a da ţării sale toată experienţă, devotamentul şi dragostea de care este capabil. Voi continua să fac acest lucru indiferent de poziţia pe care o ocup”, a afirmat Geoană, într-un discurs susţinut la Cluj-Napoca, citat de realitatea.net.

Ciolacu despre Geoană: Un potențial candidat

Săptămâna trecută, președintele PSD, Marcel Ciolacu, fusese întrebat, la un post de televiziune, cum vede o posibilă susținere, de către formațiunea politică pe care o conduce, a lui Mircea Geoană, pentru președinția României. „Este un potențial candidat. Este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD și și-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru și nu eu decid. Până acum decidea o mână mică – liderii partidului (…) – cine este candidatul.

Acum nu mai decid ei, acum decide decide teritoriul, fiecare primar, viceprimar. Și vom vedea în acel moment”, a răspuns la acea dată Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman